Ana sayfa Dizi Haberleri Vatanım Sensin dizisinde Sen Anlat Karadeniz’i eleştirilenleri mutlu eden sahne!

Vatanım Sensin dizisinde Sen Anlat Karadeniz’i eleştirilenleri mutlu eden sahne!

tarafından ker_def

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici, Vatanım Sensin dizisinde Cevdet’in Azize hakkındaki tecavüz gerçeğini öğrendiği sahneye dikkat çekti… Dizideki sahnenin ölçülü olması ve Cevdet’in tavrı, son dönemde atv’de ekrana gelen ve kadına şiddeti meşrulaştırdığı gerekçesiyle çokca eleştirilen Sen Anlat Karadeniz dizisini düşündürdü. atv dizisine yönelik sert eleştirilerde bulunanlar için Vatanım Sensin’deki bu sahne takdirle karşılanacaktır.

İşte Sinan Biçici’nin yazısındaki detaylar:

‘Vatanım Sensin’de kahramanlık ne?

Kadına şiddetin ve tecavüzün konuşulduğu bu hafta ‘Vatanım Sensin’de de benzer bir durum vardı. Her savaşta kadınlar ne yazık ki tecavüzle karşı karşıya kalıyor. Azize de Yunan bir subayın tecavüzüne uğramış, bu nedenle de aylarca ailesinin kendisini öldü sanmasına razı olmuştu. Sonunda Cevdet onu buldu ve olayı öğrendi.

Büyük bir cesaretle Yunan ordusunun içine sızmış, her an ölümle burun buruna olan kahraman, karısını görünce çocuklar gibi ağladı. Tecavüzü öğrendiğinde ise, bir saniye bile tereddüt etmeden karısına tam destek verdi. “Sakın ağlama, üzülme senin hiç suçun yok” dedi.

‘Ne yaptın, ne dedin,ne giyinmiştin?’ diye sormadı. Cevdet, asıl kahramanlığını eşi Azize’ye olan davranışıyla göstermiş oldu.