Ana sayfa Foto Galeri Vatanım Sensin’in iyi bir yalana ihtiyacı var! Yoksa ne Flippos ne de izleyici inanmayacak!

Vatanım Sensin’in iyi bir yalana ihtiyacı var! Yoksa ne Flippos ne de izleyici inanmayacak!

tarafından zk zk

Vatanım Sensin'in iyi bir yalana ihtiyacı var! Yoksa ne Flippos ne de izleyici inanmayacak! 7

Gerçek yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığında, Cevdet’in hem ailesini hem de vatanını korumak için nasıl mücadele ettiğini ekran başında nefes nefese izliyoruz.

Bir önceki sezonda Yunan Komutan Vasili’nin en yakınında yer alan Cevdet, kendi ailesi gibi onu da inandırmış, şüpheye yer bırakmayacak şekilde her hareketini dikkatli atmaktaydı.

Ekran başında diziyi izleyen bizler, olayların arka planda nasıl geliştiğini sonradan görmeye alıştık.

Yani her seferinde Cevdet’in durumdan kendisini nasıl kurtardığını, nasıl zekice planlar kurduğunu ve hem izleyenleri hem de Yunanlılar’ı hiç hissettirmeden nasıl ters köşeye düşürdüğünü yaşanan her olayda gördük.

Ancak bu kez durum biraz farklı. Dün akşam yeni bölümü izleyenler, Cevdet’in artık bir çıkış yolu kalmadığı görüşünde. Malum, bir önceki hafta Dağıstanlı’yı Mustafa Kemal Paşa’ya suikast yapmak isterken Cevdet kendi elleriyle öldürmüştü.

Dağıstanlı ise ölüme giderken son kozunu oynamış ve Flipos’a Cevdet’in Türkler için çalıştığını gammazlamıştı. Cevdet’ten şüphelenen Flippos, dün akşamki bölümde, İngilizler’den gelen topların cepheye gönderilmeden bir gece öncesinde Cevdet’i takibe aldı. Fakat Cevdet, kendisine kurulan tuzağı farkedip Flippos’un güvenini kazanacak bir hamle yaptı ve topları kontrol etmeye gelmiş gibi davrandı.

Flippos yeniden Cevdet’e güvenmeye devam etti ama Yunanistan’dan yeni gelen bir Subay, Cevdet’ten şüphelenmektedir. Onu takip ettiğinde İsmet Paşa ile görüştüğünü öğrenir ve hemen Flippos’a durumu anlatır. Artık Cevdet için kaçış yolu yoktur. Flippos, Cevdet ve ailesinin acilen tutuklanmasını ister. Yunan askerleri tüm şehirde onları ararken Cevdet de ailesini bir araya getirmeye uğraşır. Bir an önce İzmir’i terkedeceklerdir ama Hilal ortada yoktur.