Ana sayfa Dizi Arşivi Dudaktan Kalbe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Dudaktan Kalbe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Dudaktan Kalbe, yazar Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından uyarlanan, Ay Yapım’ın yapımcılığında, yönetmenliğini Andaç Haznedaroğlu’nun yaptığı, senaryosunu Ece Yörenç ile Melek Gençoğlu’nun birlikte kaleme aldığı dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 2007-2009 yılları arasında Show TV’de yayınlandı.

Aslı Tandoğan, Burak Hakkı, Özge Özder, Yiğit Özşener, Fadik Sevin Atasoy gibi önemli isimlerin kadrosunda yer aldığı Dudaktan Kalbe dizisi 2 sezon toplam 75 bölüm olarak yayınlandı ve büyük de bir iz bıraktı.

Dudaktan Kalbe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 8

KÜNYE:
Kanal: Show TV
Yapımcı: Ay Yapım
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 2 Eylül 2007-26 Mayıs 2009
Mekan: İstanbul
Süresi: 80 dakika
Müzik: Toygar Işıklı
Başrol: Aslı Tandoğan, Burak Hakkı, Özge Özder, Yiğit Özşener, Fadik Sevin Atasoy.
Oyuncular: Köksal Engür, Salahsun Hekimoğlu, Gözde Kansu, Levent Güner, Ayten Soykök, İsmail Düvenci, Sevgi Onat, Rafi Emeksiz, Tuncay Akça, Mehtap Bayri, Ayşen Barutçu, İrem Özgün, Levent Sülün, Oktay Oy, Yavuz Sepetçi, Güzin Alkan, Uğur İzgi, Elif İnci, Nazlı Ceren Argon, Yunus Güner, Deniz Türkali, Meriç Başaran, Aydan Akyol, Semra Sima, Nihat Altınkaya.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Instagram: https://www.instagram.com/dudaktankalbefc/
Resmi internet sayfası: https://www.showturk.com.tr/dizi/tum_bolumler/dudaktan-kalbe/996

GENEL İZLENİM:

Yayınlandığı 2007-2009 yıllarında ekranlara damga vuran Dudaktan Kalbe dizisi unutulmaz Türk dizileri arasına girmeyi başardı. Lamia’nın Kenan’a Cemil’in Lamia’ya duyduğu büyük aşk seyirciyi ekranlara bağladı. Dizinin Kanaltürk’te yayınlanan tekrarları da ilgiyle izlendi.

HİKAYESİ:

Ünlü müzisyen Hüseyin Kenan Gün’ün çocukluğu nüfuzlu bir adam olan dayısı Saib Paşazade’nin yanında zorluklar içinde geçmiştir. Saib Bey, onun rızası olmadan evlenen kız kardeşi Melek Hanım’ı hiç affetmemiştir. Melek Hanım, hırsızlık suçuyla mahkum olan kocası hapishanede ölünce, oğlu Kenan ve kızı Afife’yle ortada kalmış ve ağabeyinin yanına sığınmıştır. Saib bey, etrafa karşı mecburiyetten onlara kucak açmış gibi görünse de, kız kardeşinin hatasını sürekli yüzüne vurarak, onları barındırmakla büyük iyilikte bulunduğunu başlarına kakarak hayatlarını zindana çevirmiştir. Dayısı tarafından sürekli horlanan, itilip kakılan, hatta hırsızlıkla bile suçlanan Kenan, insanlardan uzak bir derviş gibi yaşayan Şem-i Dede’yle tanışıp, onun neyini dinleyince müziğe ilgi duymaya başlamış, bu konuda yetenekli olduğunu fark etmiştir.

Dayısı onun müzik eğitimi almasına şiddetle karşı çıkmış, liseden sonra mühendislik eğitimi alması için ısrar etmiştir. Mühendis Kenan’ın arkasında kırık bir aşk hikayesi vardır. Lise arkadaşı Leyla’yı çok ama çok sevmiştir, ama Leyla zengin bir ailenin kızıdır. Kenan ise dayısının yanında sığıntı gibi büyüyen fakir bir gençtir. Kenan kendini ona layık görmediği için genç kızı reddetmek zorunda kalmış, bir sene sonra Saib Bey’in oğlu Cemil’le nişanlandığını öğrenmiştir. Çok acı çekmiştir Kenan, içine kapanmıştır. Bütün hayatının yoksulluk ve başarısızlıklarla geçeceğine inanmaktadır. Bu yarım kalan aşk onun ruhunda kapanmayan yaralar açacak, aşka inancını yitirecektir.

Mühendislik eğitimini tamamlarken müzikle ilişkisini hiç kesmemiş, okulu bitince de mesleğini yapmak yerine müzik öğretmeni olarak çalışmaya başlamıştır. Bir arkadaşının tavsiyesiyle Avrupa’ya giderek müzik eğitimini ilerletmeye karar verir. Bu arada kız kardeşi Afife evlenmiştir. Melek Hanım elinde kalan son mal varlığı küçük bir dükkanı satarak, oğlunu Avrupa’ya gönderir. Yıllar sonra Hüseyin Kenan’ın büyüdüğü eve dönüşü muhteşem olur. O artık, şarkıları dillerden düşmeyen ünlü bir müzisyendir. Belediye Başkanlığına oynayan dayısı, şimdi onunla gurur duymakta, şöhretinden kendine pay çıkartmakta, Kenan’ı yere göğe sığdıramamaktadır. Şimdi Dayısının Oğlu Cemil’le mutsuz bir evliliği olan Leyla ise pişmandır. Cemil, geçmişte kalan bu aşk hikayesini bilmemektedir. Onun başarısını kıskanmaktadır.

Kenan da çok değişmiştir, ünlü olmanın bütün nimetlerinden yararlanmaktadır. Komşularından evli kadın olan Nimet Hanım’ın ilgisine karşılık verir. Nimet Hanım Kenan’la buluşmaya giderken, dikkat çekmemek için, Lamia’yı da yanında götürmektedir. Lamia uzak akrabalarının yanında büyüyen yetim bir genç kızdır. Hüseyin Kenan hayranıdır. Kendi rızası bile sorulmadan, akrabalarının takdiriyle nişanlandığı gencin askerliğinin bitmesini beklemektedir. Evin bütün işi omuzlarındadır. Nimet Hanımın onu yanında taşıma sebebini bildiği halde işten güçten ve pek de sevilmediği bu evden ara sıra uzaklaşmak Lamia’ya da iyi gelir, ama bu durum zamanla Lamia’ya acı vermeye başlar. Lamia Kenan’a aşık olmuştur.

Dudaktan Kalbe Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Aslı Tandoğan (Lamia Sönmez)
Burak Hakkı (Hüseyin Kenan Gün)
Özge Özder (Cavidan Meriçoğlu)
Yiğit Özşener (Cemil Paşazade)
Fadik Sevin Atasoy (Leyla Paşazade)
Köksal Engür (Saib Paşazade)
Salahsun Hekimoğlu (Vefik Meriçoğlu)
Gözde Kansu (Nimet)
Levent Güner (Şükrü)
Ayten Soykök (Enise)
İsmail Düvenci (Münir)
Sevgi Onat (Melek Gün)
Rafi Emeksiz (İlyas)
Tuncay Akça (Aşçı)
Mehtap Bayri (Afife)
Ayşen Barutçu (Macide)
İrem Özgün (Gülay)
Levent Sülün (Rasih)
Oktay Oy (Veysel)
Yavuz Sepetçi (Kemal)
Güzin Alkan (Makbule)
Uğur İzgi (Nazım)
Elif İnci (İnci)
Nazlı Ceren Argon (Pınar)
Yunus Güner (Namık)
Deniz Türkali (Şahika)
Meriç Başaran (Suzan)
Aydan Akyol (Gardiyan)
Semra Sima (Hemşire)
Nihat Altınkaya (Umut Altuğ)

MEKANLAR:

Reşat Nuri Güntekin’in ‘Dudaktan Kalbe’ isimli romanından esinlenilen dizinin çekimleri İstanbul ve Büyükada’da yapıldı. Dizinin Büyükada’da yapılan çekimlerine tarihi Meziki Köşkü ev sahipliği yaptı. 19. yüzyılın ikinci yarısında yaptırılan köşkün 15 odası bulunuyor.

JENERİK:

Dudaktan Kalbe dizisinin müzikleri, pek çok unutulmaz dizi müziğine imza atan Toygar Işıklı’ya ait. Dizinin jenerik müziği de kısa sürede hafızalarda yer etti.

Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Dudaktan Kalbe dizisinden ilk fragman Show TV’de 2007 yılının Ağustos ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide merak uyandırdı ve büyük beğeni topladı.

İlk Tanıtım:

TÜM BÖLÜMLER:

Dudaktan Kalbe dizisi 2007-2009 yılları arasında Show TV’de ekranlara geldi. 2 Eylül 2007 tarihinde başlayan dizi izleyici tarafından çok sevildi. 2 sezon devam eden dizi 26 Mayıs 2009 tarihinde 75. bölümüyle ekranlara veda etti.

Dudaktan Kalbe dizisinin tüm bölümlerini Show Türk’ün internet sitesinden izleyebilirsiniz. Tüm bölümleri izlemek için lütfen tıklayınız…

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Yayınlandığı dönemde Dudaktan Kalbe dizisinin müzikleri de dizi kadar ses getirdi. Dizi müziklerinden oluşan bir albüm de yapıldı. Dizinin sahnelerinden etkileyici klipler ise Youtube’da yayınlandı.

Gecenin Hüznü/ Toygar Işıklı

Kalbimdeki Sancı/ Toygar Işıklı

Sardunyalar/ Toygar Işıklı

Cemil &Lamia Klip

UNUTULMAZ SAHNELER

Dudaktan Kalbe dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz;

Kenan & Lamia Aşk Sahnesi

Lamia, Kenan ve Cavidan’ı öpüşürken Görüyor!

Kenan Lamia’ya Gelmesi İçin Yalvarıyor!

Lamia Kenan’a Sevgilisi Olduğunu Söylüyor

Cemil & Lamia Veda Mektubu

Cemil & Lamia Dans

Cemil& Lamia Boşanma Sahnesi

DUDAKTAN KALBE’NİN BEBEK OYUNCUSU ARTIK GENÇ KIZ…

Dudaktan Kalbe dizisinde Kenan (Burak Hakkı) ve Lamia’nın (Aslı Tandoğan) kızı ‘Melek’ karakterini canlandıran ve dizi yayınlandığı dönemde henüz bebek olan Leylifer Kızgınyürek artık genç bir kız oldu. İzmir’de ailesi yaşayan ve lisede hazırlık okuyan Kızgınyürek, İngilizce ve İspanyolca eğitim alıyor. Gelecekte üniversite eğitimini Amerika’da sürdürmeyi planlayan Kızgınyürek, oyunculuğa da devam etmek istiyor.

YURT DIŞINDA ‘DUDAKTAN KALBE’ DİZİSİ

Türkiye’de gördüğü ilgiden sonra yurt dışında pek çok ülkeye de satışı yapılan dizi, Kazakistan’dan Bulgaristan’a, Azerbaycan’dan İran’a Paraguay’dan Yunanistan’a kadar bir çok ülkede izlendi. Dizi, Birleşik Arap Emirlikleri’nde de büyük ilgi gördü.