Ana sayfa Dizi Haberleri Yabani dizisinde Dolunay Soysert’in sözleri sokak çocukları gerçeğine acı bir dokundurmaydı!

Yabani dizisinde Dolunay Soysert’in sözleri sokak çocukları gerçeğine acı bir dokundurmaydı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yabani dizisi geçtiğimiz hafta izleyicilerle buluştu. 12 Eylül salı akşamı ilk bölümü yayınlanmasının ardından dizi ile ilgili sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı.

İzleyiciler dizinin hikayesi içinde bir sahneden fazlasıyla etkilendi. Dolunay Soysert’in canlandırdığı Neslihan karakterinin sözleri akıllara yerleşti ve dizinin ana fikrini de ortaya koyması bakımından anlamlıydı.

Sokak çocuklarına destek olmak teması üzerinden ilerleyen sahnede bir yardım gecesinde konuşma yapan zengin bir kadını tasvir eden Neslihan karakteri, aslında günümüz dünyasının en önemli sorunlarından birisine de ışık tuttu.

Neslihan Soysalan zengin bir kadın ama sokak çocuklarına yardım için de önemli bir faaliyet yürütüyor. Fakat dizinin hikayesinde güncel toplumsal gerçekliğe uyan çok önemli bir mesaj de veriliyor.

Neslihan karakteri konuşmasında diyor ki, “Kimi kimden koruyoruz biz? Dün gece bir sokak çocuğu sordu bu soruyu bana. Bizi mi sokaklardan koruyorsunuz, yoksa sokakları mı bizden koruyorsunuz, dedi. Ben cevap veremedim. Aranızda cevap verecek olan var mı acaba? Ben de öyle tahmin etmiştim. Ne yapıyoruz biz Allah aşkına. Dün gece bu çocuk, oğlum kötü bir durumdaydı onu eve getirdi, sağ salim olarak. Ben teşekkür bile etmedim.

Sen ettin mi oğlum? Ben de etmedim. Ama para teklif ettim, vicdanımı rahatlatmak için. Çünkü bir an önce verdiği hizmetin karşılığını verip, evimden göndermek derdindeydim. Çocuklarımı ondan uzak tutmak istedim. Tıpkı onun dediği gibi, onu sokaklardan değil, kendimi, çocuklarımı ondan korumak istedim. Oysa bize yardım etmişti.

Bir gerçeği kabul etmek zorundayız artık. Bu çocukları hiç birimizin umurunda değil. Biz sadece vicdanımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Bu çocuklar sokakta ayağımıza dolaşmasınlar istiyoruz. Bütün bunları onun için yapıyoruz. Hepimiz iki yüzlüyüz.”