Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Yağmur Ün Ergezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Yağmur Ün Ergezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Yağmur Ün Ergezen  4 Kasım 1995 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Yağmur Ün Ergezen
Doğum Tarihi: 4 Kasım 1995
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.60 m.
Kilosu:  46 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Mavi
Eşi: Doğaç Ergezen
Instagram: https://www.instagram.com/unyagmur/

Yağmur Ün Ergezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  İstanbul’da doğdu büyüdü. 2022 yılının Ağustos ayında Doktor Doğaç Ergezen ile evlendi.

Çocukluk yılları: Küçük yaşlarda oyunculuk yapmaya başladı. 2002 yılında yayınlanan Zerda dizisinde ‘Zerda’ karakterinin küçüklüğünü, 2004 yılında yayınlanan Haziran Gecesi isimli dizide de ‘Havin’ karakterinin çocukluğunu canlandırdı. “İşimle birlikte büyüdüm. 40 günlükken Zeki Alasya’nın kucağına almasıyla başlayan bir serüven benim ki. Bu yüzden mesleğime karar vermekten ziyade idrak etme dönemim oldu. 17-18 yaşlarımda yaptığım işin ciddiyetinin, büyüsünün daha fazla farkına vardım. Ve bu yolda devam ettim. Yaşıtlarım parkta oynarken, ben sette kamerayla, monitörle ve senaryoyla oynadım.”

Eğitim hayatı: Üsküdar Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden sonra  Beykoz Üniversitesi Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 1999 yılında, ‘Fanatik’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Alemin Kıralı’ dizisinde canlandırdığı ‘Ahsen’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal:  İş dışındaki zamanlarında daha durağan ve dingin olmayı seviyor.  “Özellikle ailemle ve kendimle baş başa kalmak gibisi yok. Arada uzun yol yapıp, daha da motive oluyorum. Ama yine de evcimenim. Kahvem ve pikabımın üzerine tanımam. Bunlar dışında yoğun tempo hayatımın her alanını kapladığı için, sürekli koşturuyorum. Yerli ve yabancı dublajlarımla haftam daha da güzelleşiyor.”

Düşünce yapısı: Oyuncu olmaya karar verdiği bir dönem hatırlamıyor. Çünkü oyunculuk her dönemde hayatının bir parçası oldu. “Fakat şöyle diyebilirim ki, iyi ki benim için hayat böyle akmış ve iyi ki ben bu işi yapıyorum. Geçmişte yaşları ve meslek tecrübeleri yüksek insanlarla çalıştığım için şimdilerde çok artısını görüyorum. İlk başta işime ve devamında işimin içindeki her varlığa önce saygı duymayı öğrendim. Sanırım hayatım boyunca en hassas noktam bu olacak. Şansımdır ki; bir zorluk yaşamadım. Hiçbir zaman sihirli değnekler yoktu. Fakat hep inanarak ve şükrederek çıktım her yola. Oyuncu olmanın hayalini kuran kişilere tavsiyem şu olur; Bu hayali bir kere kurdularsa ne olursa olsun vazgeçmesinler. Bu yolda ilerlerken en çok önem vermeleri gereken şey disiplin.”

Mutluluk kaynağı:  Bugüne kadar pek çok önemli projede usta isimlerle çalışmış olmaktan mutluluk duyuyor. “Kalp haneme kıymetli projeler, insanlar yazıldı ve ne mutlu ki yazılmaya da devam ediyor. Bu dünyanın içine doğdum. Kendimi bildim bileli bu yolda yürüyorum. Sonradan tanışmadık; mesleğimle beraber büyüyorum.”

İlk sinema filmi: Emir Mavitan/ Göçebe

Hayata bakışı: : Hayat felsefesini “Bıkmadan çalış, bolca seyahat et, çok sev” sözleriyle anlatıyor. “Küçük yaşta oyunculuğa başlamanın avantajları çok fazla. En sevdiğim yanı, bu sayede hayat bana kendini erken tanıttı. Mutfakta her türlü bilgiyi pişirmeyi öğrendim. Hatıralarım birikti. Çok kıymetli insanlar hayatıma dokundu ve ölesiye iz bıraktılar. Tek dezavantaj, yaşıtlarım parkta oynarken, ben sette kamerayla, monitörle ve senaryoyla oynadım.”

Yağmur Ün Ergezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: “Mesleğim benim her şeyim” sözleriyle işine verdiği önemi anlatıyor. “Acaba oyuncu olmasaydım hangi mesleği seçerdim diye düşünemedim bile. Üniversite yıllarında Bilgisayar Programcılığı okudum. Bunu meslek edinmek için değil farklı şeyler deneyimlemek için tercih ettim. Kendimi o yıllarda fazlaca yordum. Haftanın en az 4 günü çalışıp böylesi zor ve vakit ayırman gereken bir bölüm okumak yıpratıcı olmuştu. Yine de eğlenceliydi. Kısacası enerjim ve yeteneğim hep olması gereken yerdeydi. Hep öyle olacak.”

Kariyer planı: Kariyerinde sürekli, ‘kendimi daha ileri nasıl taşıyabilirim’in derdinde. ” Bu geçmek bilmeyen heyecanla insanların kalbinde yer edinmek müthiş bir şey. Son ana kadar canlandırmadığım, tatmadığım bir karakter kalmasın istiyorum.”

Gelecek Hayali:  Gelecekte hayatını sanatına adayarak onurla, gururla ve iyilikle daha iyi yerlere taşımak istiyor. “ Sanatçı olmanın kattığı ruhla, elimin yettiği her şeye, her yere ve herkese ulaşmalıyım. Oynamadığım, tatmadığım bir karakter kalmaz umarım. Ömrümün sonuna kadar bu yolda bıkmadan ve usanmadan yürüyeceğim.”

Moda ile arası nasıl: Modayı takip ettiği söylenemez. “Benim için moda üzerimizde taşıdığımız her bir parçanın enerjimizle bütünleşmesi. Konforlu şıklığı çok seviyorum.”

Güzellik rutinleri: Cildine ekstra özen göstermeye çalışıyor. “Kullandığım birden fazla ürün var. Başlıcaları, güneş koruyucum, nemlendiricim ve dudak balım.”

Yağmur Ün Ergezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Sosyal medya ile arası nasıl: Son yıllarda sosyal medyayı daha aktif olarak kullanıyor. 3-4 yıla kadar çok aktif sayılmazdım. Son yıllarda özellikle Instagram‘da Twitter ve Facebook’tan açık ara önde- aktif olarak varım. Tek bir hedefe bağlı planlı olarak kullanmıyorum.”

DİZİLERİ

1999-Fanatik

2002- Zerda/ Küçük Zerda

2004- Ah Be İstanbul/ Zeycan

2004- Haziran Gecesi/  Küçük Havin

2004- Kalp Gözü

2004- Mavi Rüya / Aylin Kut

Hızlı Adımlar         Naz

2010- Elde Var Hayat/ İlkay

2011/2013- Alemin Kıralı/ Ahsen Kral

2013- Hıyanet Sarmalı/ Zühre

2014- Sungurlar/ Elif

2014/2015- Yetim Gönüller/ Asya

2016- Arka Sokaklar

2015/2017- Kırgın Çiçekler/ Zeyno

2017/2019- Söz/ Su Akkaya

2020- Kalk Gidelim/ Yasemin Sırfbaş

2021- Çember

FİLMLERİ

2005- Medine/ Medine (TV Filmi)

2017- Göçebe/ Mara

2018- Keloğlan/ Cankız

2019- Bekarlığa Feda/ Gamze

2020 Randıman/ Filiz   Sinema

2020-The Strange Story of a Shining Pearl (Kısa Film)

2021 Çember: Sırlar Apartmanı[6] Melisa           TV filmi

2022 Soygun Oyunu: Büyük Vurgun/ Nurgül Uğur

2022- Her Şey Dahil/ Mehtap

TİYATRO OYUNLARI

2020- Parantez İçindeki Kadın / Oyuncu