Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını dizisinde izleyicileri delirtmenin de bir bedeli olur! Çift haneli reyting konforu tehlikede!

Yalı Çapkını dizisinde izleyicileri delirtmenin de bir bedeli olur! Çift haneli reyting konforu tehlikede!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bu sezonun en iyi reytingleri elde eden dizisi Yalı Çapkını olunca, sosyal medyada da dizi hakkında büyük etkileşim dalgaları yaşanması normal oluyor. Dizinin sadık bir kitlesi var ve çift haneli reytingler getiren bu geniş kitlenin senariste itirazları artarak devam ediyor.

Yalı Çapkını dizisinin gerçek bir hikayeden alıntılandığı ve bir hikaye mantığı üzerinden hareket ettiği düşüncesi olabilir. Ancak dizi hayranları iyi biliyor ki, senaristler bazı olayları ve karakterleri reyting almak için abartıyor.. İşte bu abartılardan birisi de Yalı Çapkını dizisinde yaşanıyor. Tabii ki milyonlarca dizi hayranı da bu durumu endişeyle takip ediyor.

Yalı Çapkını dizisinde izleyicileri delirtmenin de bir bedeli olur! Çift haneli reyting konforu tehlikede! 9

Sosyal medya ortamında dizinin hayranları çeşitli etiketler üzerinden üst üste etkileşim güçlerini ortaya koyarak, senaristlere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Konu Seyran karakterinin gurursuz bir kadın gibi gösterilmesi ve Ferit ile Pelin arasındaki ilişkinin de izleyicileri rahatsız etmesi.

Bir dizi hayranı konunun RTÜK’e kadar gitmesi gerektiğini bile söylüyor ki, bu durum izleyicilerin ne kadar sinir olduğunun da bir göstergesi oluyor.

Peki nedir bu kadar tepkinin sebebi? Bir dizi hayranı şöyle yazmış: “Ben hayatımda bu kadar metres güzellemesi yapan bir dizi görmedim. Evli kadını gurursuz, inatçı biri gibi yazıp metresi acındırıyorlar. RTÜK gerekeni yapar umarım.”

Yalı Çapkını dizisinde izleyicileri delirtmenin de bir bedeli olur! Çift haneli reyting konforu tehlikede! 10

Bu mesaj aslında tüm bu eleştirileri ve izleyicilerin RTÜK’ten senaryoya müdahale etmesi gibi saçma bir isteği de gözler önüne seriyor.

Buçe Buse Kahraman’ın canlandırdığı Pelin karakterinin hikayedeki konumlanması, Ferit ile olan ilişkisi ve Seyran karakterinin de bu durum karşısındaki tavrı, izleyicileri tatmin etmiyor.

Sonuç olarak tüm bunlar da senaristin Pelin karakterini öne çıkartıp, Seyran’ı izleyici gözünde gurursuz bir kadına dönüştürme çabası olarak algılanıyor.

Yalı Çapkını dizisinde izleyicileri delirtmenin de bir bedeli olur! Çift haneli reyting konforu tehlikede! 11

Bu durumda Yalı Çapkını dizisi hayranları Afra Saraçoğlu’nun canlandırdığı ve hikayenin baş kahramanı olan Seyran’ı savunma ihtiyacı hissediyor.

Yalı Çapkını dizisine yönelik üst üste açılan eleştiri etiketleri ve paylaşılan on binlerce eleştiri içerikli mesajların anlattığı bir gerçek var.

Senarsitler izleyicileri bu kadar kızdırır ise, çift haneli reyting konforunu yakında kaybedebilirler.