Ana sayfa Foto Galeri Yasemin Allen’in hayatta en çok önem verdiği şey bakın neymiş!

Yasemin Allen’in hayatta en çok önem verdiği şey bakın neymiş!

tarafından ker_def

yaseminallen5

◊ Aşk bir özgürlük mü yoksa tutsaklık mıdır?

– Tutsaklık gibi görüyorsanız zaten hiç girmeyin o işlere. Öyle dönemlerden de geçmişliğim var tabii, “O olmadan asla yaşayamam” dediğim… Zaten öyle bir teori var ya; “Birlikte olduğun anda tutku bitiyor, kavuşmak aşkı pasifize etmek gibi”… Ama doğru insanı bulduğunda kesinlikle özgür oluyorsun çünkü kendinden bir parça buluyorsun. O yüzden aşk kesinlikle kalbin açıldığı bir özgürlük

. ◊ Aşık olduğunuzda karakterinizin hangi yanları öne çıkar?

– Bu sorunun yanıtı elbette karşındaki insana bağlı olarak değişebilir. Ama ben özüme döndüğümü hissediyorum. Özünde kimsen ona en yakın kişiyi bulduğun zaman aşık oluyorsun gibi geliyor bana. Rahatlasam da şımarmamayı öğreniyorum. Çünkü çok değer verdiğim biri olduğu için karşımda, fazla duygusal da olsam ya da çok sinirli de olsam ona yansıtmamayı, duygularımı da kontrol etmeyi öğreniyorum.

◊ Sizce günümüzde aşkı yaşama şekli mi yoksa kadın ve erkekler mi değişti?

– Eskiden aşkların daha güçlü olması belki de şartlardan dolayı öyleydi. İnsanlar dünyayı çok gezemiyordu, zaten belli bir miktarda insanla tanışıyordun. Şimdi insanlar daha doyumsuz olabilir ama belki de o insan içinden, “Bu benim hayatımı geçirebileceğim kişi” diyebileceği yaşa ve kapasiteye ulaşmadığı için öyledir.