Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni Hayat ve İyi Günde Kötü Günde dizilerinin ahı çıktı! atv rakiplerine kapak yaptı!

Yeni Hayat ve İyi Günde Kötü Günde dizilerinin ahı çıktı! atv rakiplerine kapak yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – atv diziler konusunda Star TV, Kanal D ve Fox TV’ye kapak olacak ders verdi! Bu dersi uzun süredir ekranda pek de göremiyorduk. Ancak atv, bu sezon hem Gençliğim Eyvah isimli diziyi düşük gelen reytinglerine rağmen 17 bölüm tahammül etti. Hem de aynı şansı Pazar akşamları yayınlanan Maria ile Mustafa dizisine de tanıdı.

Hilmi Cem İntepe ve Jessica May’in başrollerinde yer aldığı Maria ile Mustafa dizisinin şimdiye kadar 15 bölümü yayınlandı. atv, 17. bölüm itibariyle dizinin fişi çekti. Ancak bu zamana kadar hem de düşük reytingler almasına rağmen diziyi destekleyen kanal, izleyicilerden de büyük destek gördü. Birçok dizi hayranı bu sezon diziler konusunda çok üzüntülü anlar yaşadı. Ancak atv, benzer durumları kendi kanalına gelen dizi hayranlarına yaşatmadı. Aslında bu durum tam da rakip kanallara kapak olacak cinsten bir tavır…

Kanal D bu sezon çok büyük iddialarla Yeni Hayat dizisini ekrana sürdü. Melisa Aslı Pamuk, Serkan Çayoğlu, Tayanç Ayaydın ve Nilperi Şahinkaya gibi güçlü bir oyuncu kadrosunun yer aldığı dizi, hikayesiyle de izleyicileri etkiledi. Ancak dizinin reytingleri kanalın beklendiği gibi gelmedi. Kanal D, sosyal medyadaki izleyici baskısı nedeniyle bir ara final yapmaktan vazgeçti ama bu baskı sadece 1 bölüm fikirlerin değişmesini sağladı ve Yeni Hayat 9. bölümde ekrana veda etti. Oysa ki, hem sosyal medyada hem de ekran başında diziye bağlanan bir kitle vardı.

Yeni Hayat ve İyi Günde Kötü Günde dizilerinin ahı çıktı! atv rakiplerine kapak yaptı! 9

atv’deki Gençliğim Eyvah ya da Maria ile Mustafa dizisi kadar şansı olsaydı belki de Yeni Hayat dizisi tutunabilirdi. Peki sonra ne oldu? Bir Annenin Günahı dizisi de büyük iddialarla ekrana sürüldü ama reytingi Yeni Hayat’tan çok da iyi değil. Ayrıca İyi Aile Babası da yine büyük beklenti ile yayına alındı ama ikinci bölüm reytingleri yine sıkıntılı… Yani Yeni Hayat dizisinin yayından kaldırılması aslında Kanal D’ye bugün bedel ödetiyor..

Yeni Hayat ve İyi Günde Kötü Günde dizilerinin ahı çıktı! atv rakiplerine kapak yaptı! 10

Benzer bir durumu Star TV’de sergiledi… İyi Günde Kötü Günde isimli romantik komedi dizisini sadece 6 bölüm tahammül edip, alelacele yayından çeken Star TV, sonrasında ekrana sürdüğü Sol Yanım dizisinden beklenen çok iyi sonuçlar alamadı. Güvercin ve Babil dizileri de kanalın yayından kaldırmak zorunda kaldığı projeler oldu. Güvercin için karar Mart ayında alındığı için yayından kaldırılması sürpriz değil. Ancak Babil mesela, devam edebilirdi. Star TV bu yapımı da gözden çıkarttı… Babil, ilk başta dijital dizi olarak tasarlandığı için belki de 20 bölüm mazur görülebilir, tabii oyuncuların da anlaşmaları noktasında Babil farklı bir konumda…

Yeni Hayat ve İyi Günde Kötü Günde dizilerinin ahı çıktı! atv rakiplerine kapak yaptı! 11

Sonuç olarak, atv’nin bu sezon Gençliğim Eyvah ve Maria ile Mustafa dizilerine büyük şans vermesi takdire şayan bir tavır olarak kayıtlara geçti. İki dizide bu fırsatı değerlendiremedi.

Fox TV’yi de bu noktada Bay Yanlış ve Öğretmen dizilerine yeterince destek vermemekle eleştirebiliriz. Aynı şekilde Çocukluk dizisi de kanalın planlama hatasının bir başka kurbanı olarak, 11. bölümde yayından kaldırılacak.

Yeni Hayat, İyi Günde Kötü Günde, Bay Yanlış, Öğretmen, Çocukluk… Bu sezonun bir çırpıda harcanan ama bunu hak etmeyen dizileri bunlar…

Özel kanalların dizilere sabır göstermesi, izleyici sadakati açısından çok önemli… Oysa ki televizyon dizisine başlamak isteyen bir dizi hayranı iki kez düşünmek zorunda. Ya bağlanırsam ve kısa sürede yayından kaldırılırsa? İşte bu soru izleyici de bir ikilem yaratıyor.