Ana sayfa Dizi Haberleri Bay Yanlış ve Öğretmen dizilerine yapılan haksızlık Fox TV’ye bedel ödettiriyor!

Bay Yanlış ve Öğretmen dizilerine yapılan haksızlık Fox TV’ye bedel ödettiriyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Bu sezon izleyicilerin haksızlık yapıldığını ve erkenden finale gönderildiğini düşündüğü birçok yapım var. Bunlar arasında en çok öne çıkınlar ise Fox TV sadece 14 bölüm yayında tuttuğu Bay Yanlış geliyor. Yurt dışında bu kadar büyük başarılar kazanan ve sosyal medyada da bu kadar geniş etkileşim elde eden dizinin hala konuşuluyor olması da bir başka başarı örneği.

Ancak Fox TV, dizinin reytingleri çok kötü olmamasına rağmen yapımı bitirerek hayranları şoke etti. Benzer bir durumu da Öğretmen dizisine layık gören kanal, sadece 9 bölüm ekranda tutuğunu bu yapıma da birçok izleyiciye göre haksızlık yaptı. Fox TV’nin dizinin bitmesini çeşitli nedenlerle istediği ve 36 bölüm sürmesi planlanan projenin ikinci sezondaki reytingleri ilk sezona göre düşük gelince de fırsat olarak değerlendirip diziyi yayından kaldırdığına inanan büyük bir kitle var. Bu kitle sosyal medyada kanalı diziye destek olmamakla eleştirdi… Aslında Öğretmen dizisi İlker Kaleli’nin harika performansında ekranda kalabilecek yapımlardan birisiydi. Ancak reyting performansı bir hayli düştü. Yine de güçlü bir  destek ile ayakta kalması için çaba gösterilebilirdi. Fakat bu çabayı izleyiciler kanalın sergilemediği inancını taşıyor.

Bay Yanlış ve Öğretmen dizilerine yapılan haksızlık Fox TV'ye bedel ödettiriyor! 7

Şimdi ise Fox TV, iki dizisi için yaptığı bu hatalı kararın bedelini Çocukluk gibi daha yeni ekrana getirdiği ve büyük beklentiler kurduğu yapımı 11. bölümde yayından kaldırmak zorunda kalarak çekiyor. Aslında Fox TV’nin elinde birçok yeni dizi var. Yani performansı düşük yapımları kaldırıp da yerine hemen yenisini getirerek daha iyi reytingler alabiliyor. Bunu Öğretmen’in yerine gelen Kefaret’in pazar akşamlarının sürükleyici dizisi olduğu gerçeği üzerinden görebiliriz.

Ancak kanalın dizilere fazla tahammül etmeme ve yeterince destek olmama gibi durumlarda izleyici sadakatini kaybedeceğini ve başka özel kanalların da geçmişte yaptığı bu hatalar nedeniyle bugün yayına getirdiği dizileri ‘nasıl olsa kaldırılır’ diye düşünen geniş bir kitlenin bağlanmamak için ilk bölümlerde izlememeyi tercih ettiğini de unutmamak lazım.

Fox TV’nin hem Bay Yanlış hem de Öğretmen dizisi kararları nedeniyle geniş bir kitle tarafından sosyal medyada ciddi eleştiriler aldığını ve bunun da kanalın dizi stratejisine yönelik ileride olumsuzlar yaratabileceğini de not etmekte fayda var.