Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni sezonda dizilere bel bağlayan kanallar fena patlayabilir!

Yeni sezonda dizilere bel bağlayan kanallar fena patlayabilir!

tarafından ker_def
Televizyon ekranlarında bir süredir kanalların dizileri tutturmakta çok zorlandığı gözlemleniyor.

Eskiden müthiş reytingler yapan diziler vardı. Bugün ise bu reytinglerin yarısından azı bile başarılı kabul ediliyor. Piyasada rekabet çok büyük ve her televizyon kanalı dizileri öne sürerek müthiş bir rekabet halinde.

Yeni sezon öncesinde de birçok yeni dizi ekrana gelecek. Çoğu dizi daha başladıktan kısa bir süre sonra dizi çöplüğüne atılıp unutulacak.

Ancak yeni sezonda çok iddialı yapımlar da olacak ve izleyicileri ekran başında maceradan maceraya sürükleyecek.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu ise bugünkü köşe yazısında dizilerin yeni sezondaki durumuna değindi. Sektörün içinden gelen ve adını vermediği bir ismin sözlerini aktaran Koloğlu, ekonomik sıkıntıların dizileri fena şekilde vuracağı notunu iletti.

Yeni sezonda dizilere bel bağlayan kanallar fena patlayabilir! 7

Koloğlu’nun yazısındaki detay şöyle:

“Sohbete devam ettiğim isim, ekonomik sıkıntıların dizi sektörünü vuracağını, TV kanallarının farklı yöntemlere başvurabileceğini de söyledi. “Bütçeler daralır. Film ve formatlara yüklenme olabilir. Bazı gündüz işleri akşama, çok izlenen dilime geçebilir” şeklinde konuştu. Az ve öz diziyle, yazın temelleri atılan yarışmayla filmlerin devam etmesi, iddialı ama aynı zamanda da ters köşe bir yorum…”