Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni sezonda dizilerle ilgili çok büyük hüsran yaşanabilir!

Yeni sezonda dizilerle ilgili çok büyük hüsran yaşanabilir!

tarafından zk zk

Kanallar özellikle bu sezon büyük bir hüsran yaşadı. Onlarca dizi, verilen emeğe, büyük bütçelere, star isimlere rağmen bir kaç bölümde ekrandan silinip gittiler.

Son büyük hüsran, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle yaşandı. Sezon başından beri büyük bir merakla beklenen dizi, sezon ortasında ekrana geldi ama 6 bölüm sonra final yaptı.

Star isimlerin olması, konunun çekiciliği, büyük platolardaki görkemli dekorlar, kostümler, büyük bütçesi bile diziyi kurtarmaya yetmedi.

Bir sezon boyunca ekrana gelip bir kaç bölümde yok olup giden dizilerin haddi hesabı yok! Dolayısıyla bu durum, kanalları yeni yeni kararlar almaya itiyor.

Şimdi yeni sezonda özellikle 3 kanalın dizilere ağırlık vermek yerine, başka tercihlere yönelecekleri söylentileri vardı. Mesut Yar’ın Posta’daki köşesinde aktardığı kulis bilgilerine bakılırsa, yeni sezonda dizi yerine çok başka işler izleyeceğiz.

İşte Mesut Yar’ın o yazısı:

Yeni sezonda dizilerle ilgili çok büyük hüsran yaşanabilir! 7

“BİR YIL ÖNCE…

Uçankuş TV’nin sahibi Can Tanrıyar’la yaklaşık bir yıl önce uzunca laflamıştık. Can Tanrıyar o zaman dizilerin teslim aldığı sektörün çok geçmeden ekonomik çıkışlar arayacağını ve bu çıkışın yolunun içeriklerden geçtiğini söylemişti. Uçankuş TV’ye birkaç saat baktığınızda Can Tanrıyar’ın ne demek istediğini anlıyorsunuz.

Bir saati geçmeyen uzunlukta hap programlar, birbirinden farklı ve renkli içerikler, haberler, magazin kuşakları falan derken 7/24 canlı yaşayan bir ekran söz konusu. Elbette bu işin de bir maliyeti var. Ama takdir edersiniz ki on içerik bir bölüm dizinin maliyetinden çok daha ekonomik…

Kehanetleri sevmem, delik kulağıma inanırım. Ve eğer duyduklarım beni yanıltmıyorsa gelecek sezon ana akım kanallardan en azından üç tanesi yolun bahsettiğim bu karşı şeridine geçecek gibi görünüyor.