Ana sayfa Dizi Haberleri Yeşilçam’ın unutulmaz filmi Ah Nerede’den sonra Aaah Belinda filmi de dizi oluyor!

Yeşilçam’ın unutulmaz filmi Ah Nerede’den sonra Aaah Belinda filmi de dizi oluyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk sinemasının çok sevilen filmlerinden Ah Nerede’nin bir süre önce dizi versiyonunun hazırlanmakta olduğu kulislere düşmüştü. 1975 yılında çekilen ve başrollerinde Tarık Akan, Gülşen Bubikoğlu, Adile Naşit ve Halit Akçatepe’nin rol aldığı filmin başrolü için de Demet Özdemir’in ismi geçmişti.

Disney Plus için çekilecek olan diziyle ilgili kulis bilgileri heyecan yaratmıştı. Onuncu Ev tarafından diziye uyarlanacak olan Ah Nerede’nin ardından yine Yeşilçam’ın unutulmaz filmi Aaah Belinda’nın da dizi versiyonu geliyor…

Aaahh Belinda filmi de Türk sinemasının çok sevilen yapımlarından birisi. Müjde Ar’ın başrolünde yer aldığı filmde ayrıca Macit Koper, Yılmaz Zafer, Füsun Demirel ve Güzin Özipek de rol alıyordu. Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı ve Barış Pirhasan’ın senaryosunu yazdığı film, 1986 yılında çekilmişti.

Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Ah Nerede'den sonra Aaah Belinda filmi de dizi oluyor! 8

Şu sıralar ekranda çok sevilen dizileriyle konuşulan OGM Pictures şirketinin, Aaah Belinda filminin dizisini yapmak için harekete geçtiği öğrenildi. Masumlar Apartmanı, Atiye, Kırmızı Oda, Camdaki Kız, Doğduğun Ev Kaderindir gibi başarılı yapımlara imza atan OGM Pictures, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Aaahh Belinda filminin yayın hakkını satın aldığını duyurdu.

Bu haber yıllar önceki Aaahh Belinda filmini ve Müjde Ar’ın unutulmaz performansını hatırlayanlarda büyük heyecan yarattı. OGM Pictures’ın Aaahh Belinda’dan film mi yoksa dizi mi yapmayı planladığı henüz belli değil. Fakat duyumlar dizi olacağı yönünde. Film, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüle layık görülmüştü.

Aaahh Belinda filminin konusu şöyleydi:

Serap, modern ve başarılı bir tiyatro oyuncusudur. Pişirmek, temizlik ve çocuk doğurmaktan ibaret olan kadına biçilmiş geleneksel rolü hor görmekte, dönemin şartlarına nazaran Avrupai bir yaşam sürmektedir. İlk defa bir reklam filminde oynamayı kabul eder. Piyasaya yeni sürülen Belinda isimli şampuanın reklamında Naciye isimli, iki çocuklu, tipik bir ev kadınını canlandıracaktır.

Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Ah Nerede'den sonra Aaah Belinda filmi de dizi oluyor! 9

Çekimler esnasında boyut değiştirerek birden kendini Belinda reklamındaki Naciye olarak bulur. Erkek arkadaşı Suat dahil kimseyi Serap olduğuna inandıramaz. Israrlı açıklamaları fayda etmez ve kendini akıl hastanesinde bulur. Tam yeni hayatını kabullenmeye başlamışken önceki hayatına geri döner.