Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yeşilçam’dan bir yıldız daha kaydı! Unutulmaz filmlerin kötü adamı Ali Güney vefat etti!

Yeşilçam’dan bir yıldız daha kaydı! Unutulmaz filmlerin kötü adamı Ali Güney vefat etti!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Türk Sineması’nın emektar oyuncularından Ali Güney hayatını kaybetti. Uzun süredir KOAH tedavisi gören oyuncu 66 yaşında vefat etti.

Beyazperdedeki ‘kötü adam’ rolleriyle tanınan oyuncu Ali Güney, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) tedavisi gören Güney’in 3 gün önce hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Son olarak Mahsun Kırmızıgül’ün 2017’de yılında vizyona giren Vezir Parmağı filminde kamera karşısına geçen Ali Güney’in vefat haberi sanat camiasını yasa boğdu.

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı! Unutulmaz filmlerin kötü adamı Ali Güney vefat etti! 23

1 Ocak 1956 yılında Şanlıurfa Siverek’te dünyaya gelen Ali Güney, yönetmen Remzi Jöntürk tarafından sinemaya kazandırıldı. Daha sonra yönetmen Natuk Baytan ile tanıştı ve pek çok filmde rol aldı.

Sinemada ‘kötü adam’ rolleriyle ün yapan usta oyuncu, 1990’lı yıllarda, Hayırsız Evlat ve İstanbul-Paris gibi tiyatro oyunlarında da rol aldı. Münir Özkul ve Cüneyt Arkın başta olmak üzere çok sayıda efsane oyuncu ile kamera karşısına geçen Ali Güney, ayrıca pek çok dizide de boy gösterdi.

Aynı zamanda İstanbul Yeşilçam Tiyatrosu’nu da kuran oyuncu, 1971-72 yıllarında İzmir’de fotoroman dergileri çıkarttı. Bu dergilerde fotoroman senaristliği ve yönetmenliği de yaptı.