Ana sayfa Dizi Haberleri Yok böyle fark atmak! Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı’nı ezip geçti! Hercai, Zümrüdüanka, Baraj… İşte dizilerin aylık karnesi…

Yok böyle fark atmak! Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı’nı ezip geçti! Hercai, Zümrüdüanka, Baraj… İşte dizilerin aylık karnesi…

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Dizilerin ekran karneleri reytinglerle oluşuyor ama son yıllarda bir başka karne var ki hemen herkesin dikkatini çeken ölçümlerle dizilerin de kaderine etki ediyor. Sosyal medyada yapılan yorumlarla birlikte dizilerin ne kadar çok konuşulduğu ve hangilerinin daha popüler oldukları da ortaya çıkıyor. Bu ölçümlemeler günlük, haftalık, aylık olarak ortaya ilginç sonuçlar çıkarıyor.

Gelen ileti sayılarına bakılarak yapılan ölçümlerde sadece en popüler diziler değil, en popüler kadın ve erkek oyuncular, en popüler dizi çiftleri gibi kategoriler de oluşuyor. Bu da sosyal medyayı kullanan ve dizileri izleyenleri ilgiyle takip ettikleri içerikler olarak karşımıza çıkıyor.

Her ne kadar dizilerin kaderini sosyal medya karneleri değil reytingler belirlese de sosyal medyanın dizilerle ilgili farkındalık yaratmak adına önemli bir mecra olduğu da inkar edilemez.

Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi olan DigiLup’ın son bir aylık raporuyla ‘Sosyal Medyada En Çok Konuşulan Diziler’ sıralaması belli oldu.

Yok böyle fark atmak! Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı'nı ezip geçti! Hercai, Zümrüdüanka, Baraj... İşte dizilerin aylık karnesi... 8

Yapılan araştırmaya göre, sosyal medyanın en popüler dizisinin Sen Çal Kapımı olduğu görülmekte. Yaz başında başlayan ve Hande Erçel ve Kerem Bürsin gibi iki popüler genç ismi buluşturan dizi, romantik komedi tarzıyla dikkat çeken bir yapım.

Cumartesi akşamları yayınlanmaya başlayan dizinin sosyal medyada zirveyi kimseye bırakmadığı bir süredir görülüyor ama aylık ölçümlemede en yakın rakibi Sefirin Kızı’na neredeyse iki kat fark atması ise büyük dikkat çekiyor.

Fox TV’nin sevilen dizisi Sen Çal Kapımı, sosyal medyada birinciliği yine kimseye bırakmazken, Star TV’de yayınlanan ve Engin Akyürek ve Neslihan Atagül’ün başrolünde oynadıkları Sefirin Kızı dizisi de 2. sırada yer alan Hercai dizisine iki kat fark atmış durumda!

Sen Çal Kapımı 1 milyon 500 bin ileti ile birinci sırada. Sefirin Kızı ise 809 bin 200 ileti ile 2. sırada. Hercai de 443 bin ileti ile 3. olmuş.

4. sırada yer alan ve TV8’de Demet Özdemir ile İbrahim Çelikkol’un oynadıkları Doğduğun Ev Kaderindir dizisi ile Baraj dizisi arasında büyük bir fark yok ama Baraj’ın 6. sırada yer alan Zümrüdüanka dizisine büyük bir fark attığı da görülüyor.

Sıralamanın 7-8-9 ve 10. sıralarında yer alan diğer diziler Ramo, Alev Alev, Arıza ve Çukur dizileri arasında ise çok büyük bir fark yok.

İşte sosyal medyada bir aylık ölçümlemeler sonuncunda ortaya çıkan en çok konuşulan diziler sıralaması:

Yok böyle fark atmak! Sen Çal Kapımı, Sefirin Kızı'nı ezip geçti! Hercai, Zümrüdüanka, Baraj... İşte dizilerin aylık karnesi... 9