Ana sayfa Sinema Yolun Açık Olsun’un senaristinden yeni film geliyor! Hem de bomba gibi bir başrol oyuncusuyla!

Yolun Açık Olsun’un senaristinden yeni film geliyor! Hem de bomba gibi bir başrol oyuncusuyla!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Hakan Evrensel son dönemin dikkat çekici yazarlarından biri. Özellikle Güneydoğu’da terörle mücadele eden askerlerin hikayesini anlatan eserleriyle dikkat çeken Evrensel’in Yolun Açık Olsun isimli yapıtı Netflix’te film olarak yayınlandı ve büyük ilgi gördü. Başarılı yazarın bir başka eseri olan Yer Eksi İki de film olmaya hazırlanıyor.

Hakan Evrensel’in kaleme aldığı Yer Eksi İki isimli roman sinema filmine dönüştürülüyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinde 3 farklı kişinin hayat hikayesinin anlatıldığı kitaptan uyarlanan filmde, bir gazeteci, yöre halkından bir genç ile karakol komutanının hayat hikayelerinin terör olayları ile kesişmesi konu ediliyor.

Filmin başrollerini Murat Yıldırım ve Bestemsu Özdemir paylaşıyor. Murat Yıldırım, Show TV’de ekrana gelen Aziz dizisi sezon finali yapar yapmak soluğu Yer Eksi İki’nin setinde aldı. Filmin kısa süre önce başlayan çekimleri son hız devam ediyor.

Yolun Açık Olsun’un senaristinden yeni film geliyor! Hem de bomba gibi bir başrol oyuncusuyla! 7

Hikaye, dört gün içinde yaşananları konu alıyor. Büyük bir trajedinin ortasında kalan 3 karakterin hikayesinin aktarıldığı filmde Murat Yıldırım, karakol komutanı ‘Tayfun Yüzbaşı’ya hayat verecek.

Filmin senaryosu da kitabın yazarı Hakan Evrensel’e ait. Yer Eksi İki’de Murat Yıldırım ile birlikte Şahin Kendirci, Bestemsu Özdemir, Cezmi Baskın, İlker Aksum, Eren Hacısalihoğlu, Burak Sergen ve Bulut Akkale rol alıyor.

Yine Hakan Evrensel’in aynı adlı kitabından uyarlanan ve Engin Akyürek’i uzun bir aradan sonra hayranlarına kavuşturan Yolun Açık Olsun filmi 23 Mayıs’ta Netflix’te gösterime girmişti. Kısa sürede çok iyi izlenme rakamlarına ulaşan film, Netflix’in dünya sıralamasında da yer almıştı. Filmde Engin Akyürek’e Tolga Sarıtaş eşlik ediyor.