Ana sayfa Dizi Haberleri Yurdaer Okur’dan Yeter dizisiyle ilgili ilginç sözler!

Yurdaer Okur’dan Yeter dizisiyle ilgili ilginç sözler!

tarafından ker_def

Cenk-Torun-yeter-dizisi

– Neden tiyatro kurmak lazım sizce?

O kadar hızlı tüketilen bir çağdayız ki. Şehir ve devlet tiyatroları var evet, sanat için bir altyapı oluşturdular, önemli kurumlar, orada yetişen birçok oyuncu da var ama daha önde, gençleri yakalayan, dünyada olan bitene ses getiren metinler, bağımsız tiyatrolar da olması gerekiyor. Her şeyde olduğu gibi sanatta da bir düzensizlik var, bir bozulmaya doğru gidiyoruz. Her bozulma da bir oluşum meydana getiriyor. Biz de bu fikirle yola çıkarak yeni tiyatro anlayışına hizmet edecek, Türkiye’nin öncü tiyatroları arasında yerini alacak, kurumsal bir kimlik oluşturmaya çalışıyoruz.

– Instagram sayfanızda yazan “Her türlü performansa açık, multi disipliner bir yaratım alanı oluşturma amacı”nızı biraz açmanızı istesem…

İnsanların belli bir amaç uğruna, belli bir sanat faaliyeti yürütme adına bir araya gelmelerini aramaya başladık. Artık tiyatro denilen şey biraz yaşamalı, sokağa yayılmalı, çocuklarla, yaşlı teyzelerle karşılaşmalıyız. Sanatı onlara gösterebilmeliyiz, dokunabilmeliler, temas halinde olabilmeliler. Performanslara gelince mesela çocuklarla ilgili çalışmalar yapacağız, dezavantajlı gruplar için birtakım çalışmalar düşünüyoruz. Bir radyomuz olacak, radro tiyatrosu geleneğini yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Sonra sergi yapacağız, resim, müzik ve beden performansını bir araya getirecek birtakım projelerimiz var. Film gösterimleri olacak.