Ana sayfa Dizi Haberleri Zalim İstanbul kötülükle reytingi yakaladı ama ortada ciddi bir sorun var!

Zalim İstanbul kötülükle reytingi yakaladı ama ortada ciddi bir sorun var!

tarafından ker_def

Zalim İstanbul dizisi kötülüğü yüceltiyor, iyilerin daima ezildiği mesajı veriyor!

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranlarının sevilen dizilerinden birisi de Zalim İstanbul… İlk sezonunda başarılı bir performans sergileyen yapım, sezon finali yaparak yaz arası vermişti.

Kanal D ekranlarında yayınlanan Fikret Kuşkan, Deniz Uğur, Mine Tugay, Ozan Dolunay ve Simay Barlas’ın başrollerinde yer aldığı Zalim İstanbul, 27 Mayıs Pazartesi akşamı 9. bölümüyle birlikte ara verdi ama akılları da fena karıştırdı.

Yeni sezonda izleyicilerin karşısına çıkmasını aslında kötülüklere borçlu olan Zalim İstanbul dizisinde, verilen alt mesajlar ise rahatsız edici bir noktaya ulaştı.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Zalim İstanbul dizisinde kötülüğün yüceltildiğini ve iyiliğin ise daima ezileceğinin mesajının verildiğini düşünüyor.

Anibal Güleroğlu’nun dizi hakkındaki değerlendirmesi şöyle:

‘Köyden düştüm mega şehre’ şaşkınlığını ve görgüsüzlüğünü yaşayan Ceren ile kocasını aldatan düzenbaz kadın modundaki Şeniz’in el ele vererek kötülük örnekleri sergiledikleri ‘Zalim İstanbul’ da şiddetin her türlüsünü bünyesinde barındıranlardan.

İhanetine tanık olan Nedim’e karşı kinlenen Şeniz’in telkinleriyle çocuk yaştan kötülüğün pençesine düşüp Nedim’i camdan atan Cenk, büyükler eliyle yaratılan çocuk şiddetinin örneği olarak karşımızda.

Ölmeyip sağ kalan Nedim’e Şeniz’in ve Ceren’in yaptıkları da hastaya yönelik şiddet adına iç bunaltan sahneler durumunda. Zorla sağlığını bozacak ilaçların verilmesi, bedeninin hırpalanması, ellerinin bağlanması, aşağılanması, hatta Cenk’in silah doğrultması…

Tüm bunlar beyinlere işleyen ve meyilli olanları daha çok şiddete yönelten performanslar olarak ilk bölümden itibaren izlenmekte. Keza karısının her sözüne kanan, buna karşı Cemre’nin gerçeklerini görmezden gelip saçından sürükleyen Agâh’ın başlardaki doktorlara yönelik tehditkâr söylemi de ayrı bir şiddet övgüsü oldu.

Kıskançlığın kötülüğe dönüşme örneği Ceren’in annesine karşı edepsizlikleri ve ablası Cemre’nin saçlarına yapışarak kavga etmesiyle aile içi şiddetini yansıtan ‘Zalim İstanbul’da algı yaratma olarak görülebilecek bir başka şiddet tablosu, sözde mülayim anne modundaki Seher ile ortaya çıkmakta.

Zengin koca avcısı Ceren’e değil de dürüst Cemre’ye kafayı takarak namus-edep bekçisi kesilen Seher, odaya kilitlediği köye göndermeye çalıştığı kızına yaptığı manevi şiddetle hem kötü bir anne modelliği yapmakta hem de ‘Kötülüğün hâkim olduğu ortamda iyiler daima ezilir’ mantığındaki baskıcılığı yüceltmekte.

Ne demeli?Bu devirde, böyle kafadakilerin aile modelini dayatmak da gizli şiddet!”