TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2020 yılının daha ilk günlerinde hayatımıza giren Zemheri’nin çıkışı da çok hızlı oldu. 15 Ocak 2020 tarihinde izleyicilerle Show TV ekranında buluşan dizi, 18 Mart 2020 tarihinde yani 2 aylık bir süre ancak ekranda varlık gösterebildi.
Sema Ergenekon’un senaristliğini yaptığı yapım, Hilal Saral’ın yönetmen koltuğunda oturması bakımından çok konuşulmuştu. İki usta isimden çıkan Zemheri’nin iyi d ebir oyuncu kadrosu vardı. Alperen Duymaz, Ayça Ayşin Turan, Caner Cindoruk ve Hazal Filiz Küçükköse diziye fark katan başrol oyuncularıydı.
Kadın dizisindeki Sarp’tan sonra Zemheri’de Ertan olarak izleyicilerin karşısına çıkan Caner Cindoruk, bir röportajında dizi erken de bitse, anlaşılmasa da içinde yer almaktan çok mutlu olduğunu ve çok iyi bir iş yaptıklarını söylemişti.
Show TV’nin 13 bölümlük anlaşmanın tamamlanmasını bile beklemeden 10.bölümde biletini kestiği Zemheri’nin ardından ağlayan çok izleyici oldu.Diziyi çok sevmişlerdi, özellikle de hayata yönelik çıkarımları ile Zemheri anlaşılamadan ekrandan silinip gitti.
Dizinin tüm karakterlerinin dolu dolu olması durumuna dikkat çeken Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Zemheri’nin değerinin bilinmediği görüşünde.
Güleroğlu, “Gerek dizinin kendisinden kaynaklanan, gerekse dizi dışında gelişen çeşitli faktörlerin, ‘Zemheri’nin değerinin bilinmemesinde payı var kuşkusuz” diyor. Dizinin başlamasından sonra sürekli finalyapacağına yönelik ortaya atılan yakıştırmaların moral bozduğunu aktaran Anibal Güleroğlu, bunu da bir çelmeleme olarak değerlendiriyor.
İşte yazarın dizinin haksızlık yaşadığına dair düşüncesinin detayları:
“Artısıyla-eksiğiyle hakkında yazacak çok şey olan ‘Zemheri’nin geldiği noktada koca bir haksızlık var.
Zira aşka karşı aile-adalet ikilemini koyup insanların sevdikleri uğruna ne kadar fedakârlık yapabileceklerini sorgulatmaya girişen… Güzel yüreklerini ve aşklarını ailelerinin yükünün altında bırakan Ayaz-Firuze çiftiyle yürekleri ısıtmaya niyetlenen… Adalet çarkında parası olanın nelere kadir olduğunu ve mağduriyetlerin nasıl parayla satın alındığını yansıtma cesaretini göstermeye yeltenen ‘Zemheri’, bu hevesleri kursağında bırakılmış olsa dahi, her şeye rağmen birçoğundan farklı ve üstün bir iş! Lakin hak ettiği ilgiyi göremeden örselendi. Bundan ötürü de, kaç bölüm sürerse sürsün, değeri bilinmeyenler listesinde yerini aldı.
Fark yaratmak isteyenlere reva görülen değer bilmezliğe karşı tek kelimeyle ‘YAZIK’ derken, son sözü Romalı yazar Horatius’a bırakıyorum…
‘Başarısızlıktan zarar görmeyen bir değer, hiç bir şeyin lekeleyemediği bir onurla parlar. Böyle bir değer halkın keyfiyle ne yükselir ne de alçalır’.”