Ana sayfa Dizi Haberleri Zemheri dizisindeki dehşet sahne hangi yürek yakan olayı hatırlattı!

Zemheri dizisindeki dehşet sahne hangi yürek yakan olayı hatırlattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Zemheri dizisinin ilk fragmanı 9 Aralık Pazartesi akşamı izleyicilerin beğenisine sunuldu. Merak ve heyecan ile beklenen bir yapım… Show TV’de yakında yayında olacak.

Önemli bir oyuncu kadrosunun bulunduğu dizinin ilk fragmanı aşk dolu sahnelerle başladı. Fragmanda asıl dikkat çeken ise iş kazası sahnesi oldu. İnşaat sırasında yüksek katlı bir binadan işçi dolu asansör hızla zemine çakılıyor.

İşte bu sahneler izleyicilerin yüreklerini bir kez daha yaktı. Hangi olay ile hatırlıyoruz? Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadyumu’nun arazisi üzerinde yükselen gökdelenlerin inşaatı sırasında 10 işçi asansör kazasında yaşamını yitirmişti. 2014 yılının Eylül ayında yaşanan bu olay yürekleri yakmıştı.

Torunlar GYO’nun açıklamasında, ‘İşçi kardeşlerimizin ve ailelerinin her türlü hakkı hukuku tüm alt yüklenicilerde çalışanlar da dahil sorumluluğumuz ve güvencemiz altındadır’ denilmişti…

Mahkeme açıldı ve 4 yıl sonar karar çıktı.

Zemheri dizisindeki dehşet sahne hangi yürek yakan olayı hatırlattı! 8

2018 yılının Mart ayında davayı karara bağlayan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi 9 sanığa “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan 8 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıkların suçu taksirle işlenmesi ve tali kusurlu olmalarını göz önünde bulundurarak günlüğü 20 TL’den 60 bin 800’er TL adli para cezasına çevirdi. 16 sanık ise beraat etti.

İşçi yakınları bu karara karşı çıkmış ve bunun bir kaza değil cinayet olduğunu açıklamıştı. Gönüllerde büyük bir yara olarak kalan bu olay, Zemheri dizisinin fragmanı ile yeniden hafızalarda canlandı.

Zemheri dizisindeki dehşet sahne hangi yürek yakan olayı hatırlattı! 9

Dizinin tanıtımında “İzleyiciyi adalet ve aşkın büyüklüğünü sorgulayacakları bir hikayeye davet edecek” diye belirtiliyor…

Hilal Saral’ın yönetmenliğinde, Sema Ergenekon’un kaleminden çıkan Ay Yapım’ın Show TV’de ekranlara gelecek dizisi ‘Zemheri’den ilk tanıtım yayınlandı. Ayça Ayşin Turan, Alperen Duymaz, Caner Cindoruk, Hazal Filiz Küçükköse, Emir Çubukçu, Nihal Koldaş, Müfit Kayacan, Şebnem Dönmez ve Zerrin Tekindor’un yer aldığı oyuncu kadrosuyla dizi şimdiden merakla bekleniyor.