Ana sayfa Sosyal Medya Zeytin Ağacı dizisiyle ilgili yurt dışından gelen sürprizlere bir yenisi daha eklendi!

Zeytin Ağacı dizisiyle ilgili yurt dışından gelen sürprizlere bir yenisi daha eklendi!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay –  Netflix için geçtiğimiz yaz Ayvalık’ta çekilmişti Zeytin Ağacı dizisi. Çekimleri sürerken de fragmanı yayınlandığında da dizinin bu kadar etkileyici olmasını kimse beklemiyordu! Başrollerinde Tuba Büyüküstün, Murat Boz, Fırat Tanış, Rıza Kocaoğlu, Boncuk Yılmaz, Füsun Demirel ve Serkan Altunorak’ın yer aldığı Zeytin Ağacı dizisi, hem hikayesi hem de oyunculukları ile büyük dikkat çekti.

Kanser hastası olan bir kadının Ayvalık’a yerleşmesi ve burada tanıştığı Zaman isimli bir adamın hayatını değiştiren bir süreci beraberinde getirmesinin anlatıldığı dizide, özellikle aile dizilimi konusu dikkat çeken bir konu oldu dizi adına.

Dünyanın pek çok ülkesinde ilgi gören dizi, senaryosu ile de gündemde. Senarist Nuran Evren Şit’in yarattığı dünya, izleyen herkesin ilgisini çekerken, aile dizilimi konusuna olan ilgi de her geçen gün büyüyor.  Dizide yer alan oyuncuların sosyal medyada gündemden düşmediği bir dönem yaşanıyor. Özellikle başrolde yer alan isimlerden Tuba Büyüküstün’ün yerli ve yabancı hayranları, oyuncuyu twitter gündemine çeşitli etiketlerle taşımaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde dizinin senaristi Nuran Evren Şit’in Brezilya’da instagram üzerinden canlı yapılan bir yayına konuk olması, dizinin izleyen yerli yabancı pek çok kişiyi nasıl etkilediğinin de bir göstergesi. Sadece ünlü oyuncuları ile değil, hikayesi ile de beğenilen yapım, kamera önündeki isimlerin yanı sıra kamera arkasında hikayeyi yaratan kişilere de bir merak olduğunu ortaya koymakta.

Zeytin Ağacı dizisiyle ilgili yurt dışından gelen sürprizlere bir yenisi daha eklendi! 8

Nuran Evren Şit’in hikayesinde, özellikle Zeytin Ağacı dizisinde üç yakın arkadaştan birisinin kanser olması ve sonrasında yerleştiği yerde Zaman isimli bir kişinin geçmişi ve ailesinin geçmişiyle ilgili ortaya çıkan kimi gerçeklerle yüzleşmesi, bu durumun hastalığına olan iyileşme katkısını ortaya koyuyor. İşte bu durum, izleyen hemen herkesin büyük dikkatini çeken ve aile dizilimi olarak adlandırılan ve psikolojide de bir terapi yöntemi olan konunun da daha çok konuşulmasını sağladı.

Senarist Nuran Evren Şit de en az oyuncular  kadar dizinin dikkat çeken ismi oldu. Şit, hikayesi ile yüreklere dokunurken, benzer rahatsızlıklar yaşayan insanları ve çevrelerindeki kişileri de etkileyen bu konunun konuşulmasını da sağladı. Brezilya’da sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayına katılan Nuran Evren Şit, bu yayınla ilgili olarak da aşağıdaki paylaşımla takipçilerini böyle bilgilendirid…

 

Zeytin Ağacı dizisiyle ilgili yurt dışından gelen sürprizlere bir yenisi daha eklendi! 9

Bu arada Zeytin Ağacı, ABD ve Finlandiya gibi ülkelerde Twitter’da gündem maddeleri içinde yer almayı da başardı. Zeytin Ağacı dizisinin 2. sezonu da bekleniyor ancak henüz bir netlik yok. Dizinin ilk sezonu 8 bölüm olarak yayınlandı.

Netflix’in dünyanın pek çok ülkesindeki aboneleri tarafından merakla izlenen dizisi,  İngiltere’de daha önce hiç bir Türk dizisinin yapamadığını yaptı ve ülkede Netflix Top 10 listesine girmeyi başardı. Zeytin Ağacı ayrıca Netflix’in İngilizce Olmayan Diziler listesinde halen ikinci sırada yer almakta.

Her çocuğun anne ve babasının ve onların hayatlarının, geçmişlerinin, geçmişlerindeki insanların, aileyi oluşturan diğer kuşakların da yaşanmış hayatlarının olduğu ve bu durumun bir döngü olarak birbirine aktarılarak devam ettiğini, geçmişten günümüze ailelerin birbirleri ile güçlü bir bağ ile sarıldığını anlatan Zeytin Ağacı dizisi, sarsıcı bir hikayeye sahip.