Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zola Asmalı karakteri, Burak Tozkoparan’ın üzerine ‘cuk’ diye oturdu!

Zola Asmalı karakteri, Burak Tozkoparan’ın üzerine ‘cuk’ diye oturdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Genç oyuncu Burak Tozkoparan, yaz ekranının iddialı yapımlarından Gençliğim Eyvah ile izleyicilerle buluştu. Dizide Zola Asmalı’yı canlandıran Burak Tozkoparan, İtalya’dan gelen bir karaktere hayat verdiği için aksan konusu önem kazandı.Ancak oyuncunun bu noktada önemli bir artıları var.

Dizide babası Arif kebapçı. Zola da bir şef, aşçı… Zola karakterinin aşçı olması ve bir de İtalyan aksanına sahip olması genç oyuncu için büyük bir şans oldu. Burak Tozkoparan, mutfak ile arasının çok iyi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Zaten ben bu işi ilk okuduğumda ‘evet bu benim işim olmalı’ dedim. Çünkü ben evde de bir sürü şef bilirim. Şefleri çok takip ederim. Hatta İtalyan olup da Türkçe konuşan şefler olsun. Direkt İtalyanlar olsun, çok fazla sevdiğim için… Bir de İtalyan olması nokta atışı oldu. O yüzden çok zorlanmayacağım. Daha artistik hareketleri yaparken biraz daha kolay gelecek gibi geliyor bana.”

Burak Tozkoparan, Paramparça’daki Ozan rolünün ardından Kırgın Çiçekler dizisindeki Ali Göktür Komiser karakteri ile adını duyurmuştu. Oyuncu, geçen yıl da Tek Yürek isimli dizide Cem Saruhan karakterini canlandırdı.

Dizi başlamadan önce kostüm provası yapıldığını belirten Burak Tozkoparan, İtalyan tarzını bulmaya çaba harcadıklarını anlattı. Zola’nın imajını çok beğendiğini belirten oyuncu, projede yer aldığı için son derece mutlu.