Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zuhal Topal, izleyici gözünde kendini aklamak isterken büyük çelişkiye düştü!

Zuhal Topal, izleyici gözünde kendini aklamak isterken büyük çelişkiye düştü!

tarafından ker_def
Zuhal Topal’la Sofrada yarışmasının sorunu ve Zuhal Topal’ın büyük çelişkisi!

Zuhal Topal’la Sofrada yarışması Fox TV ekranında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. 1 Ocak Salı günü ekranda yer almaya devam eden programda Zuhal Topal’ın bir sözü dikkatleri çekti.

Televizyon Gazetesi Analiz

Topal, programın farklı ülkelerde de yayınlandığını ve o ülkelerde kayınvalidelerin farklı bir tavır sergilendiğini anlattı.

Rusya versiyonundan örnek veren Topal, orada 8-9 gibi puanların sıklıkla verildiğini ve kayınvalidelerin çok daha anlayışlı ve nazik olduğuna vurgu yaptı.

Zuhal Topal, yabancı formatlarda gelinlerin takdir edildiğini ancak kendi programında sürekli eleştiriler yapıldığını anlattı.

Programının 92. bölümünde kayınvalidelerin bu tavrını eleştiren Zuhal hanım, son bölümlerde sıklıkla eleştirilerini dile getiriyor. Topal, “Susuyorum, susuyorum ama arada artık konuşacağım” diyerek de kayınvalidelerin puan vermemek için sergiledikleri iki yüzlü tavra dikkat çekti.

Ancak bu durum büyük bir çelişkiyi de ortaya koymakta.

Zaten Zuhal Topal’la Sofrada programındaki kayınvalidelerin bu iki yüzlü tavırları nedeniyle reytinglerde yükselebiliyor. Program şayet gelinlerin sürekli takdir edildiği ve adaletin de sorgulanmadığı bir format olsaydı belki de bu noktaya gelemeyecekti.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, programın tutmasının sebebi olarak şu ifadeyi kullanmıştı: “Topal’ın, Bağcılar-Sultanbeyli hattı gelin ve kaynanaların ‘burjuva sofrası’ oyunları tuttu.”

Görüldüğü üzere Zuhal hanım yurt dışındaki programlardaki adaletli tutumu örnek gösteriyor ama programın asıl izlenme sebebi adaletsizliklerin ve iki yüzlü tavırların ekranda çok net şekilde gözükmesi…

Zuhal Topal, programının bu özelliğini bildiğinden uzun süre bu duruma eleştirel söylemler yapmak dışında bir çözüm getirmedi.

Programdaki kayınvalide seçimini değiştirme, diskalifiye edilme cezası verme veya çekilen bölümü yayınlamama gibi farklı düzenlemeler yapılabilir. Sonuçta bu yarışma programı canlı yayın değil, bant çekim. Ayrıca en az 2 hafta önden giden bir çekim mantığı uygulanıyor.

Bu noktada Zuhal Topal’ın yurt dışındaki programlarda kayınvalidelerin tavırlarını, Türk kayınvalidelerin tavrı ile karşılaştırması aslında kendini izleyici noktasında aklamak dışında başka bir anlam taşımıyor…