Ana sayfa TV Programları Zuhal Topal’la Sofrada bugün 25 Mart Pazartesi 151. bölümde Antepli gelin lezzet şöleni sundu ama yaranamadı!

Zuhal Topal’la Sofrada bugün 25 Mart Pazartesi 151. bölümde Antepli gelin lezzet şöleni sundu ama yaranamadı!

tarafından ker_def
Televizyongazetesi-Analiz

Fox TV’nin sevilen programı Zuhal Topal’la Sofrada programı, bu hafta Gaziantep’ten yayınlanacak.

Antep lezzetlerini sunacak olan gelinler, kayınvalidelere yemeklerini beğendirmeye çalıştı. Ancak hepsi Antepli olan kayınvalideler, Ayşe gelinin yemeklerine yaptıkları eleştirilerle şaşırttılar.

İlk gün yarışmacısı Ayşe Mülhim ve kayınvalidesi Selma Mülhim.

Ayşe Hanım 33 yaşında ve 10 senelik evli. Eşi de kebap ustası olan Ayşe Hanım, enerjik, heyecanlı ve çok iddialı.Kayınvalidesi Selma Hanım da otoriter ama bir o kadar da samimi…

Aylardır küs olan ikilinin yarışma için barıştıkları ortaya çıktı. Bu detayı öğrenen Zuhal Topal çok şaşırdı.

Renkli görüntülerle açılan Antep günlerinde Topal, evde yapılan sohbeti bu kez restaurantta yaptı.

Kayınvalidenin gelinini kıyasıya eleştirdiği sözler, Topal’ı şaşkına çevirirken, Selma Hanım, “Elimi öpmüyor. 10 yıllık evliler 2 kere gittim evlerine” diye konuştu.

O sırada markette olan gelini ise eşi savundu ve annesinin abarttığını söyledi. Topal’ın masa kurulması sırasında geline yardım ettiği görüntüler de dikkatlerden kaçmadı.

Zuhal Topal'la Sofrada bugün 25 Mart Pazartesi 151. bölümde Antepli gelin lezzet şöleni sundu ama yaranamadı! 8

Eve gelen kayınvalideler, geçtiğimiz haftalardaki kayınvalidelerden pek farklı çıkmadı! Mutfağa bakmak isteyen kayınvalide, çatal kaşığı yanlış bulan, peçeteyi eleştiren, masa düzenini ihtişamlı bulmayan kayınvalideler, ilk dakikalarda eleştiriye başladılar.

Zuhal Topal da Antepli çıktı!

Topal ise, “İstanbul’da görüyorsunuz üzüyorlar bize. Çok az puan veriyorlar. Ben Gaziantepli kayınvalidelerin elleri boldur, sofraları, gönülleri boldur, puanları da ona paralel yüksek olur dedim övdüm gıyabınızda. Beni mahçup etmeyin” diyerek esprili bir şekilde kayınvalideleri uyardı.

Bu arada Zuhal Topal’ın annesininde Gaziantepli olduğu programda ortaya çıktı. Topal, anne tarafından Antepli olduğunu söylerken 6-7 yıldır gelmediğini ve program sayesinde gelmesiyle çok mutlu olduğunu belirtti.

Firuzan Hanım’ın gelinden saçını toplamasını istemesiyle gelin bir anda bakakaldı. Diğer kayınvalideler de saçını toplaması gerektiğini söylerken, yemek hazırlığı sırasında zaten toplu olduğunu söyledi gelin hanım ama kayınvalideler yine de söylenmeden duramadı!

Kayınvalide İstanbullu çıkınca, diğerleri itiraz etti!

Haftanın kayınvalidelerinden Firuzan Hanım’ın aslen İstanbullu olduğu öğrenildi. “Çok da alışamadım yöresel yemeklere. Tadarım, baharatı belli oranda kullanılırsa. Salçası, yağı ağır geliyor” diyen Firuzan Hanım’a “İstanbulluysanız İstanbul’dan katılsaydınız” tepkisi geldi.

19 yıldır Antep’te yaşadığını ve Antep mutfağını bildiğini belirten Firuzan Hanım, Antepli gelin ve kayınvalidelerin yarıştığı yarışmaya gelininin isteği üzerine katıldığını söyledi.

Ayşe gelinin menüsü şöyle:

Maraş usulü tarhana çorbası
Beyti sarma
Karışık kuru dolma
Kilis tava
Pirinç pilavı
Sulu salata
Sarı burma tatlısı

Ayşe Hanım’ın yemeklerine kayınvalidelerin yorumları nasıl oldu?

Gelinin tarhana çorbasını Aynur Hanım ekşi bulurken. Diğer kayınvalideler tadını, lezzetini beğendiklerini belirttiler. Zuhal Topal da biraz ekşi bulsa da kıvamı ve tadı tuzunu beğendiğini belirtti.

Ara sıcakta beyti sarma ve kuru dolma servis edildi. Aynur Hanım, patlıcanı pişmemiş bulurken, Filiz Hanım yağını beğenmediğini söyledi.

Zuhal Topal ise ‘sağlam acı’ diyerek nitelendirdiği dolma için “Çok lezzetli ama herkesin yiyebileceği bir dolma değil. Bu İstanbul’da olsaydı da kayınvalideleri görseydiniz siz” diye konuştu.

Firuzan Hanım ise Antepli olmayan tek kişi olarak çok acı buldu ve beğenmedi. Beyti’de de sarımsak olmasını eleştirdi. Sarımsak hiç yemediğini belirtti.

Zuhal Topal'la Sofrada bugün 25 Mart Pazartesi 151. bölümde Antepli gelin lezzet şöleni sundu ama yaranamadı! 9

Firuzan Hanım

Beyti için diğer kayınvalideler de sarımsağın hem yoğurda, hem de iç harca konulması nedeniyle ağır olduğu yorumunu yaptılar.

Ana yemekte Kilis tava ve pilav servis edildi. Kilis tava biraz tuzsuz ama lezzetli bulunurken, pilavın tereyağlı olmaması da eleştirildi.

Zuhal Topal da bu yorumlara katılırken bir tek Firuzan Hanım etin tam pişmediğini söyleyerek şaşırttı. Salatanın limonu ve tuzunun az olması eleştiri aldı.

Burma tatlısıyla ilgili gelin bir şanssızlık yaşadı. Tatlıyı az yaptığını farkeden gelin, mutfakta tabaklara dağıtırken çok zorlandı. Ancak tatlı genel olarak beğenildi.

Ayşe geline kayınvalideler kaç puan verdiler?

Remziye Hanım 5

Aynur Hanım 5

Filiz Hanım 5

Firuzan Hanım 3

Antepli kayınvalidelerin daha yüksek puanlar vermesi bekleniyordu ama ne yazık ki beklentileri karşılayamadılar!

Zuhal Topal da yüksek puanlar beklediğini söyledi ama gelen sonuçlara şaşırdığını söyledi.

Firuzan Hanım’ın İstanbullu olması ve Antep lezzetlerini pek sevmemesi puanına yansıdı. 3 puanı Zuhal Topal da beğenmedi ve “Büyük haksızlık ve çok düşük. Sırf o dolmaya 3 puan verirdim” dese de Firuzan Hanım, “Yemedim ki bana hitap etmedi” diye konuştu. Bu açıklamalar ve puanlar üzerine İstanbullu Firuzan Hanım’ın, Antepli gelinlere düşük puanlar vereceği de anlaşılmış oldu.

Zuhal Topal’ın puanı ise 8 oldu…