Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zuhal Topal’la Sofrada bugün 28 Aralık Cuma 90. bölümde neler oldu?

Zuhal Topal’la Sofrada bugün 28 Aralık Cuma 90. bölümde neler oldu?

tarafından ker_def

Televizyon Gazetesi Detay Zuhal Topal’la Sofrada programında bir hafta daha geride kaldı. Programın 90. bölümü bugün Fox TV ekranında izleyicilerle buluştu. Haftanın son gününde gelin Cannur hanım ve kayınvalidesi Selma Ürem ikilisi yarıştı.

Cannur hanım 33 yaşında ve 11 yıllık evli. Yemek konusunda bir hayli tecrübeli olan Cannur Hanım birinci olmak istiyor. Kaynana Selma Hanım ise çok hızlı ve dobra bir kadın…Cannur hanımın menüsünde yalancı işkembe çorbası, sarma bonfile, sosyete mantısı, kereviz salatası, ekmek kadayıfı bulunuyor. Haftanın son günü olan 28 Aralık Cuma günü 90. bölümde Zuhal Topal, mutfakta hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

Cannur hanım alışverişi yapıp geldikten sonra yemekleri yapmaya başladı. Zuhal Topal’ın programdaki bir sözü ise fena halde garipsendi. Cannur hanımın komşusu Nursun hanım kakaolu şekerpare tatlısı getirdi. Zuhal Topal çok beğendiği tatlıyı kayınvalidelere servis edilebileceğini söyledi ve “Gelinim yapmış diye söylersiniz” diyerek esprili ama hoş olmayan bir gaf yaptı. Kayınvalide Semra hanım ise Zuhal Topal’ın bu gafından rahatsız olarak, gelininin yapmadığı bir şeyi o yapmış gibi sunamayacağını belirtti.

Semra hanım ile Zuhal Topal arasında kilo konusu da konuşuldu. Semra hanım, “Ne kadar zayıfsınız” diyerek Zuhal Topal’ın ekranda daha kilolu gözüktüğüne değindi. Topal da kameramanların hatası olduğunu söyleyerek espri yaptı. İkili arasındaki kilo sohbetinden anlaşıldı ki, Zuhal hanım ekranda kilolu gözükmesinden bir hayli rahatsız.

Kayınvalideler geldi ve masaya oturdu. Gelin hanımın masasının düzenine yönelik eleştiriler yapıldı.

Yalancı işkembe çorbasını kayınvalideler beğenmedi. Hatta kolay bir çorba olduğu ifadesinde bulundu. Selma hanım ise bu programın zor yemekleri yapma değil lezzet yarışması olduğuna dikkat çekti. Selma hanım gelininin çorbasını çok beğendiğini söylerken, Zuhal Topal da biraz acı olması dışında lezzetini beğendiğini ifade etti.

Kayınvalideler arasında yaşanan atışma üzerine Topal, “Bugün tansiyon neden gergin?” diyerek durumu ortaya koydu. Selma hanım bunu puan kırmak için yaptıklarını söylerken, diğer kayınvalideler bunu kabul etmedi.

Sosyete mantısını Mercan hanım dışındaki kayınvalideler beğendi. Zuhal Topal, Mercan hanımın kendi gelini dışındaki gelinlerin yaptıkları yemeklerin hiçbirini beğenmemesi ile dikkatleri çekti.

Patates püresinin şeklinden memnun olmayan kayınvalideler, ayrıca bonfilenin de yanmış olmasından rahatsız oldu. Kuru olması, yanmış olması ve servisin de iyi olmadığı eleştirileri ile ana yemek de kayınvalidelerden geçer not alamadı.

Gelin hanımın kereviz salatası Mercan hanım dışında beğenildi.Mercan hanıma diğer kayınvalidelerden üst üste eleştiriler geldi. Mercan hanım gelin hanımların genelde tatlıları dışında hiçbir yemeklerini beğenmeyerek Zuhal Topal’ı da izleyicileri de adeta çıldırttı.

İçi muhallebili ekmek kadayıfını Zuhal hanım ve tüm kayınvalideler beğendi. Özellikle Mercan hanım tatlıyı beğenince, masada bir alkış koptu…

Şerife hanım 2 puan verdi. Zuhal Topal ve Selma hanım inanamadıklarını belirterek bu puana isyan etti.

Nuran hanım 3 puan verdi. Selma hanım bu puanı beklediğini belirtti, Zuhal Topal ise daha yüksek beklediğini söyledi.

Mercan hanım 2 puan verdi. Yine eleştirilerin hedefi oldu. Zuhal Topal, “İzleyicilerimiz ekranda sizi puanlıyor, gözünde düştünüz” diye söyledi.

Semra hanım 4 puan verdi. Gelin hanım ve Selma hanım puanı ‘hiç yoktan iyi’ olarak değerlendirdi.

BÜYÜK FİNALDE NELER OLDU?

Son gün tüm gelin ve kayınvalideler Cannur hanımın evinde toplandılar. Gelin adayları kendilerini savundu, 2 puan veren kayınvalideler Şerife ve Mercan hanımlara eleştiriler yapıldı.

Haftanın olay gelini Çiğdem çok heyeanlandığını ve panik yaptığını belirtti. Masasını hazırlayamadığını ve üstünü giyemediğini söyledi. Kayınvalidelerin yaptıklarının yanlış olduğunu belirterek “Misafirliğin de misafirliğini bilmesi lazım” dedi, söylediği her şeyin de arkasında olduğunu söyledi. Çiğdem hanım bu tavrı ile de izleyicilerden eksi puan aldı. Gelinler de Çiğdem’in bu tavrına kızdı ve bunu saygısızlık olarak nitelendirdi. Çiğdem ile diğer gelinler arasında da atışma yaşandı. Cannur hanım kayınvalidelerin kendilerinin de üzerine gittiklerini ama böyle davranmadıklarını anlattı.  Çiğdem hanım kesinlikle özür dilemeyeceğini belirtti.

Zuhal Topal, gelinlerin yaptıkları bazı tavırları, sözleri montajda çıkarttıklarını ve bunları göstermediklerini özellikle belirtti. Topal, Çiğdem hanımın bazı görüntülerini çıkarttıklarını özellikle belirtti.

Mercan hanımın her geline 2 puan vermesi bir hayli mesele oldu. Gelinler, Mercan hanımın gelini Öznur hanım ile birlikte strateji yaptıkları eleştirini getirdi. Öznur hanım kayınvalidesi ile hiç konuşmadığını ve kayınvalidesinin diğer gelinlerin hepsine 2 puan vermesinin doğru olmadığını belirtti.

BİRİNCİ KİM OLDU?

Haftanın Beşincisi Çiğdem hanım 10 puan aldı. Bu yarışmanın en düşük puanıydı…

Haftanın Dördüncüsü-Üçüncüsü eşit puan alan Pınar ve Cannur hanım oldular. Toplamda 18 puan aldılar.

Haftanın İkincisi Öznur hanım oldu. Toplam puanı 21 oldu.

Haftanın Birincisi 23 puanla Tuğba hanım oldu ve 10 bin TL’nin sahibi oldu… Şerife hanımın düşük puan taktiği de tutmuş oldu.