Ana sayfa TV Programları Zuhal Topal’la Sofrada programında geline şok soru: Gavurdağ salatasının adı niye gavurdağ!

Zuhal Topal’la Sofrada programında geline şok soru: Gavurdağ salatasının adı niye gavurdağ!

tarafından zk zk

Fox Tv’de hafta içi her gün yayınlanan Zuhal Topal’la programının Gaziantep bölümleri hayli eğlenceli geçse de kayınvalidelerin tavırları hep aynı!

Televizyongazetesi-Analiz

Topal, Antep’e geldiğinde kayınvalidelerin daha hoşgörülü, anlayışla olmasını beklediğini ama büyük hayal kırıklığına uğradığını söylemekten çekinmedi.

Programın dün yayınlanan 154. bölümünde Firuzan Bişkin’in gelini Gül Bişkin yarıştı.

Gül Hanım, diğer gelinler gibi kayınvalidelerin ilginç eleştirilerinden nasibini aldı.

Gelinin ana yemeğin yanında servis ettiği gavurdağ salatası, programda ilginç tartışmalara neden oldu. Bir kayınvalide içinde salatalık olmamasını eleştirirken Topal, büyük şaşkınlık yaşadı. Gavurdağ salatasında salatalık olmayacağını belirtti.

Zuhal Topal'la Sofrada programında geline şok soru: Gavurdağ salatasının adı niye gavurdağ! 7

Bazı kayınvalideler de malzemelerin ince doğranmadığını söyledi ama daha fazla ince doğranırsa meze olacağı açıklamasıyla sustular.

Gavurdağ salatasına en ilginç yorumu yapan ise ‘Salatalık niye yok?’ diyen Aynur Hanım oldu.

Aynur Hanım’ın geline “Gavurdağ salatasının adı niye gavurdağ?” diye sorması gülüşmelere neden olurken Zuhal Topal ve gelin şaşkınlıkla bakakaldı!

“Ben nereden bileyim teyzeciğim” diyen gelinin imdadına Zuhal Topal yetişerek “Sen tatlıyı getir canım” diyerek bu tuhaf diyaloğu bitirdi.

Topal, yemeklere ve salataya yapılan ilginç yorumlar üzerine bir açıklama yapmak gereğini duydu ve “Kaç yıllık kayınvalidesiniz. Burada doğmuş, büyümüşsünüz, tecrübenizden şüphemiz yok fakat takdir edersiniz ki benim annem de Antepli, yemekten anlarım. Değişik tatlar tatmayı, yemeklerle ilgili araştırma yapmayı severim. Biraz anladığımı düşünüyorum. Ayrıca bu işten anlayan bir ekiple çalışıyorum. Ben gavurdağ salatasının böyle olacağını biliyorum.
Doğranması, maydanozu soğanı, cevizi hepsi çok güzel. Sadece tuzu eksik. Biraz daha küçük doğransa meze olur. aynur salatalık yok… aa sen şaşırdın, gavurdağı salatasına salatalık konulmaz. çoban salatasına konulur” diye konuştu ve tartışmalara son verdi.