Ana sayfa Dizi Arşivi Poyraz Karayel | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Poyraz Karayel | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Özel Analiz– Başrollerini Musa Uzunlar, İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu’nun paylaştığı ‘Poyraz Karayel’ dizisi aşkın ve nefretin, dostluğun ve düşmanlığın, iyiliğin ve kötülüğün en uçlarda yaşandığı hikayesiyle gönüllerde tahta kurarken reytingleriyle de her daim zirveye oynadı. İlker Kaleli bu dizi sayesinde büyük bir şöhrete kavuştu ve farklı tarzı ile de çok sevildi.

Burçin Terzioğlu ile İlker Kaleli, dizideki aşklarını gerçek hayata taşırken gazetelerin magazin manşetlerini de süsledi. Ünlü çift 3,5 yıllık birlikteliğin ardından 2019’un Eylül ayında ilişkilerini noktaladı. İlker Kaleli dizide söylediği şarkılarla muhteşem yorumuyla müzisyen kimliğini gösterdi. Dizide canlandırdığı Zülfikar karakteriyle oyunculukta zirve yapan Celil Nalçakan, popülerliğinin zirvesine çıktı. Minik oyuncu Ataberk Mutlu da en iyi çocuk oyuncu ödülüyle Altın Kelebek kazandı. Burçin Terzioğlu ile İlker Kaleli, filmi çekilen ‘Poyraz Karayel: Küresel Sermaye’de rol almadı. Film gişede beklenen ilgiyi görmedi.

Poyraz Karayel | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Kanal D

Yapımcı: Limon Yapım-Hayri Aslan

Türü: Aşk, Dram, Komedi, Polisiye dizi

Yayın Tarihi: 7 Ocak 2015

Bitiş Tarihi: 1 Mart 2017

Mekan: İstanbul

Bölüm sayısı: 82

Sezon Sayısı: 3

Süresi: 100-150 dakika

Müzik: Alpay Göltekin

Başrol: İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar

Oyuncular: Ali İl, Ata Berk Mutlu, Cem Cücenoğlu, Celil Nalçakan, Görkem Arslan, Ece Özdikici, Gülçin Hatihan, İsmail Düvenci, İdil Fırat, Hare Sürel,

Emirhan Akbaba, Emel Çölgeçen, Murat Daltaban, Ceren Çağatay, Emir Çiçek,

Özkan Uğur, Ozan Akbaba, İlker Aksum, Tolga Güleç, Azra Akın, Fırat Çelik

Senarist: Ethem Özışık

Yönetmen: Çağrı Vila Lostuvalı (1-62), Osman Taşcı (63-82)

TÜM HABERLER

Poyraz Karayel dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Dizi ile ilgili tüm haberleri okumak için lütfen tıklayınız….

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/PoyrazKarayel_

Facebook: https://www.facebook.com/poyrazkarayel.limon/

Instagram: https://www.instagram.com/poyrazkarayell/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqdRRlw5iWCwV0kF7K3o-vQ

Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/poyraz-karayel/bolumler

Poyraz Karayel | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ

Dizinin baş karakteri Poyraz Karayel, diziye ismini de vermiştir. Poyraz Karayel, karısından boşanmıştır. Alkol bağımlısı karısı uzun süre yurt dışında bağımlılık tedavisi gördü. Kayınpederi, ülkenin en önemli gazetelerinden birinin yayın yönetmenidir. Kızının bağımlılığından Poyraz’ı sorumlu tutmakta ve Poyraz’dan nefret etmektedir. Onun çevirdiği dolaplar neticesinde Poyraz gelecek vadeden bir sivil polis iken, iftiraya uğrayarak meslekten atılmıştır. Aylarca hapis yatan Poyraz, oğlunun velayetini ve mesleğini almak ister.

Amiri, kendisine gayri resmî olarak bir vazife verir. Mafya babası Bahri Umman’ın takımına sızacak ve emniyet için istihbarat temin edecek ve Bahri Umman başarıyla hapse tıkıldıktan sonra görev tamamlanmış olacak, o da hem itibarını, hem de mesleğini yeniden kazanacaktır. Poyraz Karayel, hem oğlunun velâyetini alabilmek, hem de mesleğine geri dönebilmek için bu yasa dışı ve gizli görevi kabul eder.

Bu arada tanışıp aşık olduğu Ayşegül’ün, yanına girdiği patronu Bahri Umman’ın kızı olduğundan habersizdir. Ardından Ayşegül’ün Bahri’nin kızı olduğunu öğrenir. İlerleyen bölümlerde emniyet amiri Mümtaz ile kayınpederinin kendisine tuzak kurduğunu ve meslekten onun yüzünden atıldığını öğrenir. Mümtaz’a emri veren asıl patronun ise kayınpederi Ünsal olduğu ortaya çıkar. Bu arada Bahri, kızı Ayşegül ve adamı Poyraz’ın beraber olduklarını öğrenir. İşler iyice çığırından çıkar.

Dizinin ikinci sezonunda ise Poyraz ve diğer karakterlerin aslında üvey babası olduğunu öğrendiği İsmail Karayel, sonradan ortaya çıkan babası Adil Topal ve kardeşi Neşet Topal ile yaşadığı maceralar anlatılır.

Dizinin üçüncü sezonunda Poyraz’ın iki yıldır ortaya çıkmaması herkesi derinden sarsmıştır. Poyraz’ın girişimciler ve istihbarat ile yaşadığı maceralar anlatılır.

MEKANLAR

Meşhur duvarıyla Poyraz Karayel’in evi dikkat çeken meşhur evi Kadıköy’de. Kadıköy Yeldeğirmeni İskele sokakta bulunan binaya, Kemal Atatürk Lisesi’nden biraz yürüyerek ulaşabilirsiniz. Belki de Poyraz’ın meşhur sözlerinden birini binanın duvarında görebilir, duvarın hemen üstüne İsmail Düvenci’nin canlandırdığı Cevher albay karakterinin oturduğu evin camındaki çiçekleri koklayabilirsiniz.

Dizinin merak edilen bir diğer lokasyonu ise Bahri Umman’ın malikanesi. Girişindeki büyük tuğra çizimi ve birbirinden şık odalarıyla bu malikane, İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alıyor. Beykoz köylerinden birinde bulunan malikane, büyük camları ve yemyeşil bahçesiyle oldukça dikkat çekici. Evin bahçesinde ise dizinin meşhur üç kafadarı Zülfikar, Taş Kafa ve Sefer’in zaman geçirdiği müştemilat bulunuyor.

Dizinin esas kızı Ayşegül’ün meşhur beyaz evi ise İstanbul’un Kalamış semtinde. Ayşegül, Poyraz ve Sinan’ın, onların deyimiyle “kuru, pilav, cacık” üçlüsünün bu evdeki anılarını Kalamış’ta Münir Nurettin Selçuk caddesi, 72 numaraya giderek hatırlayabilirsiniz.

Poyraz Karayel | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER

İlker Kaleli-Poyraz Karayel

Burçin Terzioğlu-Ayşegül

Musa Uzunlar-Bahri

Ali İl- Sadreddin

Ata Berk Mutlu-Sinan

Cem Cücenoğlu-Taş kafa

Celil Nalçakan-Zülfikar Ulgen

Görkem Arslan-Kanbolat

Ece Özdikici- Songül

Gülçin Hatihan-Ümran

İsmail Düvenci-Cevher

İdil Fırat- Despina

Hare Sürel-Meltem

Emirhan Akbaba-İsa

Emel Çölgeçen- Sema

Murat Daltaban-Mümtaz

Ceren Çağatay- Aslı

Emir Çiçek-Şevket

Özkan Uğur- İsmail

Ozan Akbaba-Taner

İlker Aksum-Çınar

Tolga Güleç-Neşet

Azra Akın-Çiğdem

Fırat Çelik-Mete

ETKİLEYİCİ SAHNELER

Poyraz Karayel çok etkileyici bir diziydi. Büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Dizinin birçok sahnesi sosyal medyada olay yarattı. Milyonlarca kişi dizinin peşinde koştu. Diziden etkileyici bazı sahneleri sizler için hazırladık.

Poyraz’dan Ayşegül’e ‘Hikayem Bitmedi’…

İlker Kaleli, Müslüm Gürses’in ‘Unutamadım’ şarkısını muhteşem yorumlamıştı…

Celil Nalçakan, Ahmet Kaya’nın efsane şarkısı ‘Acılara Tutanmak’ı seslendirdi.

Dizi, Ayşegül’ün ölüm sahnesi, Poyraz’ın gözyaşlarıyla ekranlara veda etti.

JENERİK MÜZİĞİ

Müzisyen Alpay Göltekin imzalı Poyraz Karayel’in hafızalara kazınan jenerik müziği internet ortamında izlenme rekorları kırdı.

TÜM BÖLÜMLER

Poyraz Karayel dizisi için açılan youtube kanalında hem etkileyici sahneleri hem müzikleri hem de tüm bölümleri izleyebilirsiniz.