Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Oya Unustası Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Oya Unustası Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Oya Unustası, 1 Ocak 1988 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Oya Unustası
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1988
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.73 m.
Kilosu:  50 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kumral
Instagram: https://www.instagram.com/oyaunustasi/

Oya Unustası Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Anne ve babası İzmir Buca’lı.   

Çocukluk yılları: Daha çocukken güzel sanatlara eğilimi vardı. “İlkokulda sınav kağıtlarının arkasına sınıf öğretmenimi çizer, ona şiirler yazardım. Hep resim çizen, şarkı söyleyen, taklitler yapan, müzik duydu mu dans eden, boş sahne gördü mü üzerine atlayan küçük kızın büyüdükçe bir yön belirlemesi gerekti.  Böylece konservatuvar flüt bölümüne girdim ortaokuldan başlayıp üniversiteden mezun olana kadar konservatuvar disipliniyle yetiştim.”

Eğitim hayatı: Eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Flüt bölümünde tamamladı. Ayrıca oyunculuk ve sahne sanatları konusunda Ayla Algan’dan eğitim aldı.

Oyunculuk macerası nasıl başladı? Oyun oynama dürtüsü hep içinde olan bir şeydi. “Yetişkin olarak bunu gerçekleştirebileceğim tek meslek oyunculuktu. Bir yandan müzik eğitimi alırken bir yandan da eş zamanlı olarak oyunculuğumu geliştirmeye gayret ettim. Mezun olduktan sonra da hemen sektöre dahil olma şansı buldum.”

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimini 2010 yılında rol aldığı ‘Kaybedenler Kulübü’ sinema filmi ile yaşadı.

Hangi proje ile parladı? 2015 yılında ‘Kalbim Ege’de Kaldı’ dizisinde canlandırdığı ‘Zeliş Gıpgıp’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Samimi, enerjik, güler yüzlü, tutkulu, azimli.

Düşünce yapısı: Manevi yönü ağır basıyor. Hayaller kuruyor ve olumlama yöntemi ile hayallerine kavuştuğuna inanıyor. “‘Kalbim Ege’de Kaldı’ dizisiyle yollarımız kesişmeden, tam da bu işin hayalini kurmuştum. Manevi tarafıyla yaşayan bir insanım. Merak edenler ‘olumlama yöntemi’ni araştırabilirler. Her gün düzenli olarak hayal ettim, hayalimi yazdım, hikâyesi dantel gibi işlenmiş, oyuncularıyla, ekibiyle dört dörtlük, huzurla çalışabileceğim, çalışırken mutlu olacağım ve izleyenlere mutluluk verebilecegim bir iş diledim ve sonra kendimi akışa bıraktım… ‘Kalbim Ege’de Kaldı’nın senaryosunu okuyunca hayalimle buluştuğumu anladım.”

İlk sinema filmi: Tolga Örnek/ Kaybedenler Kulübü

Hayata bakışı: Yaşadığı her şeyin olması gerektiği gibi olduğuna ve olacağına inanıyor. “Kalbimle ve ruhumla yaşıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bundan başka da bir yol izlemiyorum. Yaşayacağım ne varsa hepsini kabul ediyorum ve şükrediyorum.”

İş hayatına bakışı: Yıllarca müzik eğitimi aldı ancak oyunculuğu tercih etti.
“Bir yön belirlemek için çok küçük yaştaydım. Büyüyüp kendimi tanıdıkça aslında müzik iç dünyam özelim, oyunculuksa kendimi, hayatı ifade etme biçimim haline geldi. Benim yaşama biçimim oyunculuk. Kendimi, başkalarını, insana ait ne varsa onu, duyguları, güzellikleri ve acıyı yaşama biçimim. Kısaca hayatı tanıma yolum. Aslında ben hayattan çok ayrı olarak düşünemiyorum oyunculuğu. Bir insan gelebileceği en iyi noktaya gelmeli ve performans olarak kendisini olabilecek en yüksek yerlere taşımalı bana kalırsa. Yapmayı amaçladığım şey her zaman bu oldu ve bu noktada oyunculuk karşıma çıktı. Oyunculuk artık benim için hayatımın özü gibi bir şey oldu. Yani bir meslek olarak bakmıyorum. İnsan olarak kendimi keşfedebilmek ve farkındalığımı en üst noktalara taşıyabilmek adına benim için bir araç, bir yol gibi bir şey oyunculuk.”

Oya Unustası Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: “Hayalimde ise bana verilen hayat süresi içerisinde, oynayabileceğim kadar çok sayıda, bana “Bu bende var mıymış, inanamıyorum” dedirtecek rolü  oynamak var”

Gelecek Hayali: Hayattaki en büyük hedefi; Mutlu olmak, mutlu etmek ve olabileceğinin en iyi insan olmak. “Yaptıklarımla, oynadıklarımla, sevgimle belki de birilerine ilham olmayı başarabilmek. Hedefim sadece bu.”

Doğa ile ilişkisi: Rota belirlemeden yürümeyi, olabildiğince yüzmeyi, toprağa çimene basmayı, doğanın içerisinde olmayı çok seviyor. “O an bana neyi hediye ettiyse ondan keyif alıyorum, şükrediyorum, onu yaşıyorum.”

Evde ne yapar?  İnsan durmak ve sabit kalmak için yaratılmamış bana kalırsa. Ben de olabildiğince hareket halinde olmaya çalışıyorum ve bunu başarabildiğim zaman mutlu hissediyorum. İdeal kiloma o zaman ulaşabiliyorum. Bedenimi olabildiğince doğadan gelen besinlerle beslemeye gayret ediyorum.

Güzellik rutini ne? Bakımlarında doğal ürünleri tercih ediyor. “Meyveler ve sebzeler bizlere verilmiş mucizeler, bizler unutuyoruz. Beslenmem gibi bakımımda da olabildiğince doğal malzemeler kullanmaya çalışıyorum. Saçlarımı beslemek için argan yağı, parlatmak için elma sirkesi kullanıyorum. Yüzüm için soda ve gül suyunu tonik yapıyorum. Hassasiyet için yoğurtlu, temizlik için killi maskeler uyguluyorum.”

Modayı takip ediyor mu? Kendine yakışanı giymeyi seviyor. “Aslında her kadın gününe göre giyinir. Bazı günler saatlerce süslenesi gelir bazı günler ise hiç bir şey yapası yoktur. Daha çok spor, rahat ve sade giyinmeyi seviyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 /2020- Hercai/ Gönül Aslanbey

2018 – Diriliş Ertuğrul / Sugay Hatun

2018 – Masum Değiliz /Ceyda Koruhan

2015 – Kalbim Ege’de Kaldı /Zeliş Gıpgıp

2014 – Beyaz Karanfil /Nilüfer

2013 – Sevdaluk /Gülben Gedik

2011 – İzmir Çetesi /Duru

SİNEMA FİLMLERİ

2011- Kaybedenler Kulübü /Bardaki Kız

TİYATRO OYUNLARI

2017- Çok Satanlar / Olivia