Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Necip Memili Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Necip Memili Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Necip Memili, 27 Mayıs 1980 tarihinde Adana’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Necip Memili
Doğum Tarihi: 27 Mayıs 1980
Doğum Yeri: Adana
Boyu: 1.86 m.
Kilosu:  72 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Siyah
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Emel Memili
Babası: Nihat Memili
Eşi: Didem Dayıcıoğlu
Kardeşleri: Bahtiyar Memili, Özkan Memili
Instagram: https://www.instagram.com/neocu/
Evcil Hayvanları: Köpeği Maça

Necip Memili Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ailesi meslek konusunda baskı yapmadı, özgür yetişti. “Benim ailem öyle ‘mühendis, doktor ol’ falan demezdi. Gerçekçiydiler ve “Bundan bir şey olmaz” diyorlardı, çok gülerim onlara. Sağolsunlar çok karışmadılar. Oyunculuğu başta desteklemediler ama sonraları onlar da benimle eğlenmeye, gülmeye, ağlamaya başlayınca bir yandan inandılar da bana. O yüzden bu hayatta hep ne olmak istediysem 35 yıldır hep o oldum, öyle büyüdüm. Bana karışmazlar, benim hayatım, benim kararım.” 2020 yılında dergi editörü Didem Dayıcıoğlu ile evlendi.  

Çocukluk yılları: Yerinde duramayan yaramaz bir çocuktu. “Her çocuk taklitler yapar, ama benim sorunum bunun çok fazla olmasıydı. Çok yaramaz bir çocuktum. Ailem, “Bundan hiçbir şey olmayacak, bari meslek lisesine gönderelim” dediği için elektrik bölümünde okudum. Ama yerimde duramadığımı gören bazı insanların yönlendirmesiyle “ehlileşmek için” oyunculuğa yöneldim. Konservatuvara girmek için de iki üç yıl hazırlandım. Çocukluğumda fazla olan enerjimi atmak için berberlikten garsonluğa birçok işte çalıştım. Çok da faydasını gördüm. Şimdi oynayacağım adamın nerede, ne yapacağını biliyorum.”

Eğitim hayatı: Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Kamera karşısına ilk kez ‘Arka Sokaklar’ isimli dizi ile geçti.

Hangi proje ile parladı? ‘Hanımın Çiftliği’ dizisinde canlandırdığı ‘Zaloğlu Ramazan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: İnatçı, olduğu gibi, çalışkan, tuttuğunu koparan.

Kişisel gelişim: Kendini geliştirmek adına zihin oyunları oynuyor,  düzenli kitap okuyor ve takip ettiği dergileri okuyor.

Hobileri: Perküsyon çalıyor, klarnet çalmaya çabalıyor. Enstrümanda ilerlemek istiyor. “Şimdilerde dayatıldığı için bunca zaman öğrenmeye direndiğim İngilizceyi de öğrenmeye çalışacağım. Sevdiğim şeylerden biri de seslendirme yapmak. Dublaj, dünyada en iyi yaptığımız tek şey. Ben de seslendirmeye tesadüfen başladım, ama severek yapıyorum.”

Düşünce yapısı: Oyuncuları, oynadıkları karakterlerin tanrıları olarak yorumluyor. “Adamın nasıl yürüdüğünü, göz kırptığını veya nasıl konuştuğunu bilmiyorsunuz. Siz yapmaya başlayınca oluyor bu. Olmayan bir şeyi yaratıyorsunuz ister istemez. Evet, ben onun Tanrısı oluyorum. Bu da büyük bir keyif. “

Sette nasıl birisi? Yeni bir projeye başladığında kendisine senaristle uyuşması ve karakterin üzerine oturması için beş bölüm zaman tanıyor.  “Konservatuvarda bir karakterin üç çemberinden söz edilirdi: En içte psikolojik çember, onun dışında fizyolojik ve en dışta da sosyolojik çember. Bir karakter bunlardan oluşuyor. Biz oynadığımız karakterin tanrılarıyız, bu gerçeği hiç unutmuyorum. Bana senaryo verildiğinde o adamla ilgili sayfalar dolusu notlar alıyorum, burcuna kadar çıkarıyorum. Öyküler yazıyorum. O rolle ilgili hiçbir açığın bulunmasını istemiyorum. Mesela tiyatro oyununda oynayacağım role hazırlanmak için sekiz tane kitap okudum.”

Neye özlem duyuyor? Yeşilçam filmlerini çok seviyor, o zamana özlem duyuyor. “Geçmişini bilmeyenin bugününden bir halt olmuyor.Yeşilçam yıllarındaki o doku, renk, samimiyet, azlık… Hepsi bambaşka. Portakalın portakal olduğu bir dönemmiş o zaman. Mesela Türkan Şoray’ı güzel, Kadir İnanır’ı yakışıklı diye izlemezdim. Onların duygusuna, hissiyatına inandım ve inandığım için izledim. Ah o yıllar.”

İlk sinema filmi: Avni Kütükoğlu/ Nene Hatun

Hayran olduğu kişi: Monica Bellucci hayranı

Aşk tanımı: “Güzel bir aşığım. Sevdiğine sürprizler yapan, değer veren, onun mutlu olması için elinden geleni yapan biriyim. Aşk için paraşütle de atlamam ama.”

Hayata bakışı: Hayattan büyük beklentileri olan biri değil. “Yaptığım işin yanında hayattan keyif almaktan başka isteğim yoktur. Evde vakit geçirmeyi çok severim. Güne o günle ilgili not alarak başlarım, her günümü kaydederim.

İş hayatına bakışı: Şöhret kavramı ile çok ilgilenmiyor. “Ben kendimi sabah dükkânının kepengini açıp akşam kapatan bir adam gibi gördüğüm, işimi yapıp çıktığım için bir şöhret algısı yoktur bende. Gelip sarılmaları elbette çok keyifli, ama bazen şaşırıyorum. Hayatın içinde olmayı seviyorum; otobüse, vapura biniyorum. Ama buna bile şaşırıyorlar. Geçen gün bir teyze, “Utanmıyor musun?” dedi. “Niye utanayım?” dedim. “O kadar kazanıyorsun, minibüse biniyorsun. Arabana binsene” dedi. “Arabam yok ki” dedim. “O zaman al” dedi. Böyle komik şeyler yaşıyorum, ama hoşuma gidiyor, bir hikâye oluyor işte.”

Necip Memili Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kariyer planı:  Kötü karakterler ile ekranda olmaya devam edecek. “Komik roller de geliyor ama ben kendimi var edeceğim bir istikrar tablosu çizmeye çalışıyorum. Kötüden sevimli bir hal yarattığımı düşünüyorum. Eğlenebileceğim ve izleyicinin keyif alabileceği rolleri tercih ediyorum.

Kadını oynamayı tecrübe etmeyi çok isterim. Kadın olsaydım… Komik ve eğlenceli olurdum. Ve mutlaka anne olurdum.”

Gelecek Hayali: Başrol de oynamak istiyor ancak aktif yan rolleri oynamaktan daha çok keyif alıyor. “Orhan Pamuk’un “Kar” romanı çekilsin isterim. Orada bir Necip vardı, belki adaş olduğumuz için çok etkilenmiştim. Onu oynamak isterim. Yine Fang Ailesi çekilse, orada da babayı ya da oğlunu canlandırmak isterim. Herkes başrol ister sonuçta. Yardımcı oyuncu; başroldekinden en alttakine kadar yardımcıdır. Başrol oynamak isterim ama çok da heveslisi değilim. Aktif rolleri oynamak daha keyifli. Ama bir de gerçek var: Görsellik çok önemli. Yakışıklı ve güzel insanları izlerken kendinizi iyi hissedersiniz. Düşünsenize; bir dizide hep benim gibiler! Ben olsam bakmam yani.”

Kaygıları: Oyuncuların aktif olarak hayatın içinde olması gerektiğini düşünüyor. “Bazı oyuncular Kaf Dağı’nın ardında oturuyor gibiler. Hayatın içinde değilseniz, yaptığınız şeyler zaten yalan kalıyor. Toplumun bulunduğu yerlere girerseniz izleyici sizi sever. Kendinizi soyutlarsanız yaptığınız iş üzerine konuşamazsınız.”

Evde ne yapar?  Evde ve mutfakta olmayı seviyor. “Eve girdiğimde mutluluktan takla atasım geliyor. Ailemden aldım ev sevgisini.”

Hangi filmden etkilendi? Coenlerin ‘No Country for Old Men’ filmi başta olmak üzere, 21 Gram, The Usual Suspects ve Matrix, The Godfather ve Terminatör defalarca izlediği filmler arasında.

Hangi kitaptan etkilendi? Gabriel Garcia Marquez’in ‘Benim Hüzünlü Orospularım’ romanı en sevdiği kitaplardan bir tanesi.

Takip ettiği yayınlar hangileri? Uykusuz, Kafa, Fil, Altyazı, OT, Milliyet Sanat, Naber, Birhaber, Atlas Tarih ve National Geographic.

Necip Memili Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Seyahat etmeyi en çok istediği şehir / ülke: İspanya Malaga’yı ve Yeni Zelanda’yı görmeyi çok istiyor.

En sevdiği şehir / ülke: Yurt dışına çıkmayı seven biri değil. “Hatta yakın çevrem de bana en çok bu konuda kızar. Fakat arabayla Ege ve Karadeniz’i gezmek fikirlerimin arasında var.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2018/2020- Çukur/ Cumali Koçavalı
2018- Şahsiyet/ Tolga
2017- Dolunay/ Hakan
2016/2017- Muhteşem Yüzyıl :Kösem / Evliya Çelebi
2016 – Kehribar /Musa Bozoğlu
2015 – Bedel /Vedat Seyhanlı
2014 – Ulan İstanbul /Doğan/Dodo
2013 – Dila Hanım /Azer Barazoğlu
2012/2014 – Yalan Dünya / Cumali
2011 – Firar /Fikret
2009 –/2011 Hanımın Çiftliği / Zaloğlu Ramazan
2008 – Gece Gündüz/Nuri
2007 – Pusat /Taksici
2007 – Hakkını Helal Et /Mahkum
2008/2009 – Bez Bebek /Selman
2007 /2009– Yaprak Dökümü/ Erkan
2006 – Selena /Deli
2007– Arka Sokaklar /Nevzat
2005 – Beşinci Boyut

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Karakomik Filmler: 2 Arada / Yolcu
2018- Scent of Yasemin (Kısa Film)
2017- Deli Dumrul/ Aksak
2016 – Kaçma Birader /Şişe Kadir
2015 – Yok Artık /Ahmet
2014 – Guruldayan Kalpler / Yaşar
2014 – Sürgün İnek /İmam Ahmet
2013 – Halam Geldi /Haluk
2013- Benimle Oynar mısın?
2012 – Moskova’nın Şifresi: Temel /Ali Kemal Sözer
2011 – Sümela’nın Şifresi: Temel /Ali Kemal Sözer
2011 – Lüks Otel /Mehdi
2011 – Ay Büyürken Uyuyamam /Fırıldak Hüsnü
2010 – Nene Hatun
2010- Kayıp Armağan
2010- Kukuriku Kadın Krallığı / İmdat

TİYATRO OYUNLARI

2015 – Bira Fabrikası
2006 – Uçurtmanın Kuyruğu

ÖDÜLLERİ

Antalya Televizyon Ödülleri/Dram Dizisi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu/ Dila Hanım