Ana sayfa Dizi Haberleri 4N1K İlk Aşk dizisi büyük bir değişime imza atmış da haberiniz yok!

4N1K İlk Aşk dizisi büyük bir değişime imza atmış da haberiniz yok!

tarafından ker_def
Fox TV, 4N1K İlk Aşk dizisinin arkasında duracak mı?

Gençlik dizisi olarak Fox TV ekranlarında, yaz aylarında izleyici ile buluşan 4N1K İlk Aşk hem hikayesi hem de genç oyuncu kadrosu ile dikkat çeken bir yapımdı.

İlk başlarda komedi özellikleriyle öne çıkan dizi git gide Arka Sıradakiler benzeri bir drama doğru yol aldı. Bu değişikliğin sebebi ise izleyici kitlesini artırmaktı ama hesaplar tutmadı. Dizinin reytinglerinin çok iyi olmadığı biliniyor.

Peki Fox TV, gençlik dizisinden memnun mu?

Fox TV Genel Müdürü Cenk Soner, bu sorunun cevabını verebilecek en yetkili isim.

Oya Doğan’a konuşan Soner, “Hedef kitlemizin çok üstünde karşılığını aldığımız bir iş oldu” ifadesi ile diziden memnun olduklarını açıkladı.

Dizinin reytinglerine de takılmamak gerektiğini bizzat Cenk Soner’in şu sözlerinden anlıyoruz: “Çok yüksek reytingler almadı ama hedef kitlesine ulaştı. Dijital tarafta izlenmesi çok yüksek.”

Bu sözlerden anlaşılan Fox TV yönetimi, sadece reytingi değil dijital ortamdaki izlenmeleri de baz alıyor. Zira gençlerle bir arada yer almanın en önemli kuralı dijital ortamda da onların izleyebilecekleri içerikler üretmek.

4N1K İlk Aşk dizisinin yüksek dram özellikle rakiplerinin karşısında zorlanabileceğini de hesap eden Soner Ayar, reytinglerin bu seviyede devam etmesi durumunda diziye desteklerinin süreceğini anlattı.

Soner, “Ciddi bir reyting kaybı yaşamadıkça dizinin arkasında duracağız” ifadesiyle de net bir söylemde bulundu.

4N1K İlk Aşk dizisinin sosyal medyada da yüksek karşılık bulması Fox TV’yi etkilemiş.

Yani anlaşılan artık kanallar sadece reyting sonuçlarını değil dijital ortamdaki izlenmeleri ve aldığı etkileşimleri de bir değerlendirme kriteri olarak kabul etmekte.

Yani dizi gençleri yakalamanın dijital ortamdan geçtiği gerçeğini göz ardı etmeden, sadece televizyon ortamındaki reytinglerle değil dijital ortamdaki izlenme ve sosyal medya yorumlarıyla da değerlendirme yapılması gerektiğini Fox TV yönetimine kabul ettirmiş. Önemli bir başarı aslında. Birçok kanalın da ilerleyen dönemde reyting dışında dijital ortamdaki gelişmeleri de baz alacağı kesin.