Ana sayfa Ayak Sağlığı Düşük Taban için Egzersiz Önerileri

Düşük Taban için Egzersiz Önerileri

tarafından necati

İnsanların %75’inden fazlası düşük taban, içe-dışa basma ve yüksek kavis gibi ayak problemleri yaşamaktadır. Özellikle ayak problemlerinde genetik faktörlerin de çok önemli olduğunu göz önünde bulundurursak bu oran bizi şaşetmasın. Bu nedenle bir analiz sonrasında ayak tipinizi öğrenmeniz önemli. Eğer analiz sonucu düşük taban olduğunuzu öğrendiyseniz yapılacak 2 şey; kişiye özel ortopedik tabanlık kullanmak ve egzersizdir.

Sizler için evde basitçe yapabileceğiniz egzersizleri derledik. Bu egzersizler taban düşüklüğünüzün artmasına engel olacak, daha sağlıklı ayaklara kavuşmanıza olanak sağlayacak.

1-Günde 2 sefer 1-2 dakika şeklinde parmak ucu yürüyüşleri yapın. Örneğin merdivenleri parmak ucunuza basarak çıkın.
2-Yumuşak zeminde, toprakta ve kumda yürüyüş yapın.
3-Ayakkabılarınızın burnunun dar olmasından kaçının. Yüksek topuklu ayakkabı tercih etmeyin.
4-Ayağınızın altına küçük bir cam şişeyi ileri-geri yuvarlayın .
5-Ayak bileğini aktif olarak kendinize doğru çekmek ve ileri doğru itmek (pedala basar gibi).
6-Aynı hareketi dirence karşı (örneğin bir pilates bandıyla engel olarak) tekrarlamak.
7-Ayak bileğiyle (parmaklar bükük iken) sırasıyla her iki yöne doğru giderek genişleyen daireler çizin.
8-Parmak ucu esnemeleri yapın. ( parmak ucuna kalktığımızda ayak maksimum kavis miktarına ulaşır).

Bu egzersizleri yapmadan önce lütfen bir sağlık uzmanı tarafından ayağınızın basış tipini belirlemeyi ihmal etmeyin. Taban düşüklüğünde, tabanlık kullanımı ve egzersiz tedavinin tamamlayıcı unsurlarıdır. Sağlıklı adımlar, sağlıklı bir hayatın temelidir. Hadi siz de sağlığınız için bir adım atın!

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Düşük tabana bağlı olarak esnekliğini kaybeden ayak tabanlarında, dolaşımı düzenleyecek ve kasları güçlendirecek bu egzersizle ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Ayağa esneklik kazandırarak yürüyüş esnasında ayak tabanındaki ağırlık dağılımını da düzenli hale getirmenizde çok yardımı dokunacaktır. Aynı şekilde topuk dikeni ağrılarından şikayetçi olanlarımız için de vazgeçilmez egzersizlerden biri olacaktır. En büyük avantajlarından biri de çok rahat uygulanması. O zaman yeni bir güne yeni egzersizlerle başlama vakti. Sağlıkla kalın. Egzersizin uygulanışı: Ayaklarınızı bir havlulun üzerine koyun. Parmaklarınızı bükerek havluyu tutmaya çalışın. 10 saniye boyunca tutup ardından bırakarak uygulayabilirsiniz. Tekrarlanma sayısı ve süresi için fizyoterapistinize ya da hekiminize danışınız. #dışabasma #içebasma #düztaban #topukdikeni #kişiyeözeltabanlık #ortopediktabanlık #ayaksağlığı #ayakanalizi #FootBalanceTR #FootBalance #UniqueAsYou

FootBalance Türkiye (@footbalancetr)’in paylaştığı bir gönderi ()