Dinamik Tabanlık nedir?
Ayak bileği eklemi kompleks yapısıyla kemer ve köprü gibi mimari yapılara benzetilmektedir. Aynı bir mimari yapıda olduğu üzere doğru desteklemeyen sütunların mimari bir yapının bütününe zarar verebileceği gibi, sağlıklı ve dengeli basmayan bir ayak yapısı zincirleme şeklinde diz, kalça, omurga ve boyun bölgesine kadar çıkabilen ağrı ve problemlere neden olabilir.
Ayak ve ayak bileği eklemimizdeki yanlış bir dizilim, vücudun genel duruşunu ve verimliliğini etkileyebilir. Bu da dengenin, kontrolün ve aktiviteye karşı dayanma gücünün azalmasına neden olabilir.
Tabanlıklar neden esnemelidir?
Ayak yapımızın fonsiyonelliği gibi, kişiye özel olarak hazırlanan ortopedik tabanlıklar dinamik olmalıdır, esneyebilmelidir. Her adımda ayağın doğal hareketine katılmalı, enerjiyi vücudunuza dinamik olarak geri verirken kasların uygun biçimde kasılıp esnemesine olanak sağlamalıdır. Beraberinde ortopedik tabanlıklar kişinin yanlış basışını tolere etmek, doğru açıda ve dengeli bir şekilde zemine basmasını sağlamak üzere tasarlanmalıdır. Bu durum ayak kaslarının aktif, sıkı ve sağlıklı kalmasına yardım eder. Bu özellik sayesinde kullanıcı ayak tabanında ve vücüt genelinde konforu ve rahatlamayı hisseder.