Ana sayfa Sosyal Medya Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız gibi reytingi yüksek dizilerle konuşulan Gülseren Budayıcıoğlu, gelen kötü eleştirilere cevap verdi

Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız gibi reytingi yüksek dizilerle konuşulan Gülseren Budayıcıoğlu, gelen kötü eleştirilere cevap verdi

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu’nun danışanlarının hikayelerine yer verdiği kitaplarından uyarlama, TV8’de Doğduğun Ev Kaderindir ve Kırmızı Oda, TRT 1’de Masumlar Apartmanı ve şimdi de Kanal D’de Camdaki Kız dizilerine eleştiriler sürüyor.

Sabah gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ köşesinde Gülseren Budaycıoğlu’ndan bahsetmiş ve “O dizileri izlemeyin!” başlığıyla yazdığı makalesinde “Bu dizilerin geçmiş travmatik yaşantıların tetiklenmesine sebep olabileceği gibi bir tehlike söz konusu” demişti.

Aynı makalede Uzman Klinik Psikolog Gökçen Şenyuva da “Psikoloji temalı dizilerle terapi odası mahremiyet ve güvenilirliğin olduğu bir alan olmaktan çıkarılabiliyor. Bu durumda kişilerin psikoterapiye gitmelerini engelleyebilmektedir. Ya da izleyen kişilerin geçmiş travmatik yaşantıların tetiklenmesine sebep olabiliyor. Bütün bunlar göz önüne alındığında 18 yaş altındaki kişiler için gelişimlerinin de devam etmesinden kaynaklı olarak psikolojik temalı dizilerin izlenmemesini tavsiye ediyoruz” görüşünde bulunmuştu.

Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız gibi reytingi yüksek dizilerle konuşulan Gülseren Budayıcıoğlu, gelen kötü eleştirilere cevap verdi 8
Her ne kadar bu diziler eleştirilse de dram seven halkımızın farklı hikayeleriyle ön plana çıkan bu yapımlara epey bir ilgi göstererek onları haftalar boyu en çok izlenen diziler seviyesine çıkardılar. Neredeyse her yapım yayınlandığı gün reyting rekorları kırdı. Camdaki Kız, Altın Kelebek’te “En İyi Dizi Ödülü”ne layık görüldü.

Psikiyatr, yazar Gülseren Budayıcıoğlu, BluTV’de yayınlanan ve Cansu Canan Özgen’in sunduğu 40 isimli programda kendisine gelen eleştirilere yanıt verdi.

Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız gibi reytingi yüksek dizilerle konuşulan Gülseren Budayıcıoğlu, gelen kötü eleştirilere cevap verdi 9
Bu kadar ağır eleştirileri özellikle meslektaşlarından aldığı için üzüntüsünü belirten ünlü psikolog, böyle konularda aslen destek beklediğini söyleyerek şu açıklamada bulundu; “Bizim insanımız son yıllarda eleştirerek öfke boşaltmayı sever oldu. Özellikle bizim camiadan birinin bu işleri bilen birine eleştiri yapmasına inanamıyorum, anlayamıyorum. Bunu sadece saf bir haset olarak düşünüyor ve meslektaşlarıma yakıştıramıyorum.”

İzleyici ve okurlarından “Hocam bakın şu hikayeyi izledim, bu sayede bakın hayatım nelerden kurtuldu. Ya da şu kitabı okudum ve bakın hayatım nasıl artıya geçti” tarzında destekleyici mesajlar aldığını da söyleyen Gülseren Budayıcıoğlu, özellikle meslektaşları için “bilim insanları olarak biz her şeye açık olmalıyız” ifadesinde bulundu.