Ana sayfa Sosyal Medya Kıvanç Tatlıtuğ’un Çarpışma dizisi biteli yıllar oldu ancak 100 bin TL’lik tazminat davasıyla yeniden gündemde!..

Kıvanç Tatlıtuğ’un Çarpışma dizisi biteli yıllar oldu ancak 100 bin TL’lik tazminat davasıyla yeniden gündemde!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Çarpışma dizisi 2018 yılında Show TV ekranında yayınlandığında Kıvanç Tatlıtuğ ve Elçin Sangu hayranlarını oldukça heyecanlandırmıştı. Dizide ikiliye Onur Saylak, Melisa Aslı Pamuk ve Alperen Duymaz gibi üç önemli isim de eşlik ediyordu.

Ay Yapım imzalı, aksiyon, dram ve polisiye türündeki dizi  30 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanan 24. bölümüyle ekranlara veda etti.

Çarpışma biteli 3 yıl oldu ancak dizinin adı şu günlerde bir dava ile yeniden gündemde. Senarist ve aynı zamanda emekli bir polis olan Selçuk Olcay, Çarpışma’ dizisinin senaryosunun kendisine ait olduğunu ve senaryonun izinsiz kullanıldığını iddia ederek, Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım Anonim Şirketi’ne dava açmıştı.

Kıvanç Tatlıtuğ'un Çarpışma dizisi biteli yıllar oldu ancak 100 bin TL'lik tazminat davasıyla yeniden gündemde!.. 7

Maddi ve manevi toplam 100 bin TL’lik tazminat talebinin bulunduğu davada, bilirkişi, davacının fikri hakkına tecavüzün oluştuğunu kaydetti  celse arasında bilirkişi raporu dava dosyasına ulaştı.

Bilirkişi raporunda; davacı Selçuk Olcay’ın, ‘Adalet Melekleri’ adlı eseri ile ‘Çarpışma’ isimli eser arasındaki ana karakterlerin hikayelerinin tesadüfü aşacak oranda benzerlik taşıdığı, bunun da Olcay’ın eserine intihal oluşturacak düzeyde olduğu kaydedildi

Raporda, davacı Olcay’ın fikri hakkına tecavüzün oluştuğu ve yapımcı ile televizyon kuruluşunun toplam elde ettiği gelir ile vergiler düşürüldükten sonra maddi tazminata hak kazandığı aktarıldı. Bilirkişi raporunda, manevi tazminatın ise mahkemenin takdirine bırakıldığı belirtildi.