Ana sayfa Dizi Haberleri Ah Nerede filminin dizi versiyonu için iki usta isim belli oldu!

Ah Nerede filminin dizi versiyonu için iki usta isim belli oldu!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yeşilçam’ın en şaşalı dönemlerine damgasını vuran filmlerden bir tanesi de Ah Nerede Vah Nerede filmidir. Televizyon ekranlarında da defalarca kez yayınlanan ve her yayınlandığında da ilgiyle izlenen bu kült film, şimdi dizi olma yolunda ilerliyor…

70’li yıllarda şöhretlerinin en zirve noktalarında Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu’nu başrolde buluşturan unutulmaz film Ah Nerede’nin dizi versiyonu ile ilgili bir süre önce kulislere bilgiler düşmeye başlamıştı. Heyecan yaşatan bu gelişme ile birlikte yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Türk sinemasına damgasını vuran filmin dizi versiyonunun yapımcılığını, Suavi Doğan ve Kerem Çatay tarafından kurulan Onuncu Ev’in üstleneceği de öğrenilmişti. Filmin yayın haklarının Orhan Aksoy ve Sadık Şendil’in varislerinden satın alınmasının sonra da çalışmalara başlanmıştı.

Senaryo ile ilgili hazırlıkların sürdüğü diziyle ilgili olarak, Gülşen Bubikoğlu’nun rolü için Demet Özdemir ile görüşüldüğü de gündeme gelmişti. Fakat bu iddialar sonrasında doğrulanmadı. Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu’nun filmdeki rollerinin dizide kimler tarafından oynanacağı henüz belli değil.

Fakat dizinin kadrosuna iki usta ismin katıldığı öğrenildi. Ah Nerede dizisinde rol alacak bu usta isimler Ayşe Kökçü ve Tarık Pabuççuoğlu…

Ah Nerede filminin dizi versiyonu için iki usta isim belli oldu! 9

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın sosyal medyadan paylaştığı bilgiye göre proje ile ilgili çalışmalar sürerken, bu iki isim gündeme geldi. Tarık Papuçcuoğlu ve Ayşe Kökçü ile dizi için anlaşıldığı ifade ediliyor.

1975’te yılında çekilen filmde Tarık Akan’ın oynadığı Ferit’in babasını Hulusi Kentmen canlandırıyordu. Dizi versiyonunda ise Kentmen’in rolünü Pabuççuoğlu üstlenecek…  Pabuçcuoğlu ekranlara en son 2018 yılında Gülperi dizisiyle ekrana gelmişti.

Ah Nerede filminin dizi versiyonu için iki usta isim belli oldu! 10

Ah Nerede dizisinin kesinleşen bir diğer oyuncusu Ayşe Kökçü, yerli dizi tarihine damga vuran Bizimkiler ve Yazlıkçılar dizileriyle tanınmıştı. Tiyatro kökenli usta oyuncu,  Ah Nerede’de Şükriye Atav’ın hayat verdiği Ferit’in annesini oynayacak.

Yönetmenliğini Bülent İşbilen’in üstlendiği dizinin senaryosunu Kübra Sülün ve Meryem Demirli yazıyor. Başrolde oynayacak isimler ise merakla beklenmekte.

İsmini  Füsun Önal’ın o dönem çok ünlü olan şarkısından alan Ah Nerede filminde  Gülşen Bubikoğlu, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Hulusi Kentmen gibi Yeşilçam’ın sevilen oyuncuları rol alıyordu.

Ah Nerede filminin dizi versiyonu için iki usta isim belli oldu! 11

Filmin konusu ise şöyleydi:

Bursalı bir toprak ağasının İstanbul’da okuyan üç oğlu, ailelerinin bildiğinin aksine bir hayat sürmektedir. Tıp fakültesinde okuyan en büyük oğul Ferit (Tarık Akan), hemşehrisi olan bir kızla nişanlı olmasına rağmen, yakışıklılığının da getirdiği avantajla zamparalık peşinde koşarken, eczacılık fakültesinde okuyan ortanca oğul Murat (Halit Akçatepe) ise tam bir kumarbazdır. En küçük oğul, mühendislik öğrencisi olan Ömer (Cengiz Nezir) ise, dönemin siyasi olaylarının tam göbeğindedir. “Sınıfta kalmaktan başları dönmüş” olan çocukları, aileleri yakında mezun olacak diye bilmektedir. Ailelerinin çocuklarının gerçek durumlarını öğrenmesi üzerine olaylar gelişir.