Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ahmet Kural ile Murat Cemcir, komedyenler için en büyük tehlikeyi açıkladı

Ahmet Kural ile Murat Cemcir, komedyenler için en büyük tehlikeyi açıkladı

tarafından ker_def

ahmetkural-muratcemcir6

‘BU FİLM BİR SAYGI DURUŞU’

‘Çalgı Çengi İkimiz’, ilk filminiz ‘Çalgı Çengi’ ile sinemaya başlamanıza bir saygı duruşu mu?

Murat Cemcir: Tam olarak öyle. ‘Çalgı Çengi’ye kadar Ahmet (Kural) ve Selçuk (Aydemir) ile ayrı ayrı kariyerlerimiz vardı. O filmle bir araya gelip bugünlere uzandık.

Ahmet Kural: ‘Çalgı Çengi’nin ikincisi bizim içimizde kalan bir projeydi. 5 yıl içinde 3 kez yapma girişiminde bulunduk ama olmadı.

M.C.: Evet, girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Yüzümüze gözümüze bulaştırdık.

Ne oldu da ikincisini çekmeyi şimdi başardınız?

A.K.: ‘Çalgı Çengi’ içimizde kalan bir projeydi. Kendi şirketimizi kurunca çekmeye karar verdik. Bizim için bir saygı duruşu oldu. Çünkü ilk bebeğimizdi ve kamuoyu bizi ‘Çalgı Çengi’ ile tanıdı.

M.C.: ‘İşler Güçler’den hemen sonra ‘Çalgı Çengi’yi çekecektik ama o dönem çevremizdekiler hep “Sizi hep A Plus izleyici izliyor. Total izleyiciye de hitap etmelisiniz” diyorlardı. Ne var ki sokakta alışveriş yaparken, manava ya da bakkala gittiğimde teyzeler, amcalar bizi çok sevdiklerini söylüyorlardı. AB kesimi… Neyse o AB kesimi. Total izleyiciye de hitap etmek için Selçuk’un ilk senaryolarından biri olan ‘Düğün Dernek’i çektik. Sağolsunlar ilgi gösterdiler, hatırı sayılır izleyiciye ulaştık. Bu arada AB kesiminden hiç arkadaşım olmadı. Peki AB kesiminden senin arkadaşın oldu mu Ahmet?

A.K.: Benim tanıdıklarım var.

M.C.: AB kesimiyle ortamımız olmadı ama tanışıklığımız oldu.