Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ahmet Kural ile Murat Cemcir, komedyenler için en büyük tehlikeyi açıkladı

Ahmet Kural ile Murat Cemcir, komedyenler için en büyük tehlikeyi açıkladı

tarafından ker_def

ahmetkural-muratcemcir

‘Bizi bölemeyecekler’

Dünyayı ve Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsak komedinin hayatımızdaki yeri nedir?

Ahmet Kural: Yaptığımız işi vatani görev gibi görüyoruz. İnsanların gülmeye, hayatla bağlarının kopmamasına gereksinimi var. Biz de gülme üzerine olan ürünü seve seve ortaya koyuyoruz.

Murat Cemcir: Hani bir dostumuz çok üzgündür de onu güldürmek, neşelendirmek isteriz ya. Bizim filmlerimizde öyle bir durum söz konusu. Şehitlerimiz var, içimiz kavruluyor. Allah mekânlarını cennet eylesin, ailelerine sabır versin. Ayakta durmamız gerek. Çocuklarımız için ayakta durmaya daha çok gayret etmeliyiz. ‘Hayat Güzeldir’ filminde de olduğu gibi geleceğimiz için hep umutlu olmalı, çocuklarımıza umut aşılamalıyız. Açıkçası böyle günleri, bizi bölmek isteyenleri gördükçe daha fazla gaza gelip daha çok güldüren, umut aşılayan filmler çekmek istiyoruz.

Siz en iyisi yapmaya çalıştınız da psikolojilerinden dolayı insanların filminizi algılayamayacağından, dolayısıyla gülmeyeceğinden endişe etmiyor musunuz?

M.C.: Birine gülemediler, haydi ikincisine de gülemediler diyelim. Filmde 188 şaka var. İlla ki güleceklerdir. Gülmeyenle sohbet edip “Oğlum senin bir sorunun mu var?” demek isterim.

A.K.: Hakikaten gülünsün diye yapılmış bir film.

M.C.: Komedi filmi izlemek bizim gönlümüzü yumuşatıyor. Birilerinin kitap yazıyor, birilerinin film çekiyor, birilerinin resim-heykel yapıyor, birilerinin oyun sahneliyor olması gerek. İkinci Dünya Savaşı’nda Almanya dünyayla savaşırken tiyatrolarını, sinemalarını kapatmamış, açık kalmaları için özellikle uğraşmışlar. Bu zihniyette oldukları için 10 otomobilden 8’ini onlar yapıyor. Biz öyle bir toplumuz ki örneğin bize 400 yıl sonra gelen matbaa konusunda bir anda dünyadan 200 yıl öne geçebiliriz. Bu kadar hızlı düşünen ve hızlı çalışan bir toplumuz. Şu an otomobil yapmaya başladık. 70 yıl geriden geliyoruz ama emin olunsun 10 yıl sonra otomobil konusunda dünyadan 30 yıl öne geçeceğiz. Kimse ülkemizin büyümesine, gelişmesine engel olamayacak. Bizi bölemeyecekler.