Ana sayfa Sosyal Medya Akın Akınözü, Türkiye’nin değerli isimlerinden olan dedesi Süreyya Arın’ın hayalini gerçekleştirdi!

Akın Akınözü, Türkiye’nin değerli isimlerinden olan dedesi Süreyya Arın’ın hayalini gerçekleştirdi!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Hercai dizisiyle şöhrete kavuşan Akın Akınözü, aynı zamanda Türkiye’nin önemli isimlerinden birisi olan Süreyya Arın’ın da torunu. Annesi Özlem Akınözü’nün babası olan Süreyya Arın, 1988 yılında yaşamını yitirmişti. Usta isim Süreyya Arın, Kula’da Üç Gün, Safranbolu’da Zaman gibi filmlerin anlatıcısı olarak da tanınıyor. TRT’nin ilk spikerlerinden olan Süreyya Arın, İpek Yolu gibi pek çok belgesele de sesiyle katkıda bulunan bir seslendirme sanatçısı.

Akın Akınözü, geçtiğimiz günlerde yaşadığı gururlandıran bir gelişmenin ardından, dedesi Süreyya Arın’ın hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Hercai dizisinden sonra geçtiğimiz sezon Star TV’de yayınlanan Kaderimin Oyunu dizisinde rol almıştı oyuncu. Şu sıralar ise tv8’in Tuzak dizisi ile ekranda.

Farklı ülkelere satılan ve ses getiren Kaderimin Oyunu dizisi, ABD’de de yayınlanmaya başlamıştı. Zaten Hercai ile ünü Türkiye sınırlarını aşan Akın Akınözü, bu kez Kaderimin Oyunu ile yurtdışında farklı ülkelerde yeniden gündem olmakta.

Akın Akınözü, Türkiye'nin değerli isimlerinden olan dedesi Süreyya Arın'ın hayalini gerçekleştirdi! 8

Oyuncu, dizileriyle gelen şöhreti sonrası yabancı basından da ilgi görüyor. Zaman zaman röportajları yayınlanan Akın Akınözü, bu kez Amerikalı gazeteci Alicia Civita ile bir röportaj gerçekleştirdi. Kendisiyle ilgili merak edilenlere yanıt veren oyuncunun röportajında, pek çok hayranının bilmediği durum da ortaya çıktı.

Akınözü’nün, dedesinin de ünlü bir isim olduğunu hayranlarının bir kısmı ilk kez öğrenirken, oyuncu, dedesinin hayalini gerçekleştirmekten dolayı duyduğu gururu da ilk kez paylaştı.

Akın Akınözü, Türkiye'nin değerli isimlerinden olan dedesi Süreyya Arın'ın hayalini gerçekleştirdi! 9

Akın Akınözü, o röportajında konuyla ilgili şu cümleyi kurmakta: “Bu röportaj benim için Oscar almak gibi, çünkü uluslararası bir gazeteciyle konuşabileceğimi hiç düşünmemiştim. Süreyya Arın dedem, Türkiye’nin ana yayıncılarından biriydi ve hep Amerika’ya ulaşmak isterdi. Onun adına o kıtanın tüm halkına ulaşıyorum.”

Dedesinin Amerika’ya ulaşma isteğini dizileriyle gerçekleştiren Akın Akınözü, yaşadığı bu mutluluğu ayrı bir gurur kaynağı olarak taşıyor.