Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Aleyna Solaker Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Aleyna Solaker Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Aleyna Solaker, 5 Aralık 1996 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Aleyna Solaker
Doğum Tarihi: 5 Aralık 1996
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.72 m.
Kilosu:  56 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Yeşil
Annesi: Çiğdem Solaker
Babası: Hakan Solaker
Kardeşleri: Batıkan Solaker
Instagram: https://www.instagram.com/aleynasolakerr/

Aleyna Solaker Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babası magazin gazetecisi, bir abisi var. Ailesine çok düşkün. Babam yıllardır magazin dünyasının içinde olan usta bir gazeteci. Oyunculuğumda herhangi bir destekte bulunmuyor ama bana, bu yolda tecrübelerini ve görüşlerini aktarıyor. Babamın arkamda olduğunu bilmek beni çok rahatlatıyor.”

Çocukluk yılları: Oyunculuğa ve mankenliğe küçük yaşlardan itibaren merakı vardı. Çocukluğundan itibaren dans etmeyi ve yabancı müzik dinlemeyi çok seviyor. “Küçükken oyuncu olmayı çok istiyordum. Ailem de beni bu konuda destekledi ve Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’ne beni yazdırdılar. Üniversitede ise Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü’ne girdim; yani tiyatro, dans, müzikal, performans gibi sahne gösterisi oyuncularını yetiştiriyorlar. Ama o dönem Kırgın Çiçekler’e başladığım için dondurmak zorunda kaldım. Şimdi de setlerden dolayı biraz ara vermiş sayılırım.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Eğitimine Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü’nde devam ediyor.

Oyunculuğa nasıl başladı? Oyunculuk kariyeri, Osman Yağmurdereli’nin isteğiyle başladı. İlk defa ‘Kuş Dili’ dizisinde Müjde Ar’ın küçük kızını oynadı. “O zamanlar henüz 6 yaşlarındaydım. Sonra da Kenan Kalav ve Deniz Çakır ile ‘İşte Benim’ dizisinde oyunculuk kariyerime devam ettim.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2006 yılında rol aldığı ‘Kuş Dili’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kırgın Çiçekler’ dizisinde canlandırdığı ‘Meral Kendir’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Dostlarına bağlı, arkadaşlığa önem veriyor, sempatik, sıcakkanlı, ailesine düşkün, azimli, enerjik.

Sosyal: Boş vakitlerinde arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmeyi çok seviyor. Ayrıca, ailesinde de vakit ayırıyor. “Akşamları yakın arkadaşlarımla buluşup bir kafede toplanırız. Müzik dinler sohbet ederiz. Hafta da bir, gece kulüplerine gideriz. Yine kalabalık arkadaş gurubuyla hareket ederim. Müzik dinler bol bol dans ederiz.”

Düşünce yapısı: Şöhret ve ünlü olmak onun için önemli değil sadece, ‘iyi bir oyuncu’ olarak anılmak istiyor. “Şöhret değilim henüz ama o yolda yürüyorum. Başarı ve takdir sizi zaten o noktaya getiriyor. Şöhret olabilmeniz için halkın sizi beğenmesi ve fark etmesi gerekir. Bunu da başarmak o kadar kolay değil. Şöhret olmak tamamen başka bir dünya çünkü siz o kurallara göre hayatınızı devam ettirmeye başlıyorsunuz.”

Mutluluk kaynağı: ‘Kırgın Çiçekler’ dizisiyle birlikte Latin Amerika gibi pek çok başka coğrafyada tanınır hale geldi, ülke sınırlarını aşmış olmaktan mutluluk duyuyor. “’Kırgın Çiçekler’in inanılmaz bir hayran kitlesi var. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında. Doğal olarak benim de epey hayranım oldu. Tarif edilemez bir duygu bu. Hep söylediğim bir şey var. Tanımadığınız ve bilmediğiniz insanlar tarafından koşulsuz seviliyorsunuz. Bunun yeri ve değeri her zaman çok özel olacak. Bu yüzden ben de onları çok seviyorum. Geçen sene erkek arkadaşımın yanına Kanada’ya gitmiştim; orada sokakta saçmalıyor, koşuyor, eğleniyorduk. Berk, şakasına, ‘Seni burda kimse tanımaz’, der demez, biri durdurmuş ve fotoğraf çektirmiştik. Ben de çok şaşırıp bayağı gülmüştüm.”

Aleyna Solaker Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Hamdi Alkan / Dersimiz: Atatürk

Hayata bakışı: Hayatı dolu dolu yaşamayı seviyor. “Eğitim zamanı eğitim boş zamanlarımda da ailem ve arkadaşlarıma vakit ayırırım. Eğlenceli biriyimdir. Hayata bakış açım yine geleceğim ile ilgili. Oyunculukta kariyer yapmak ve bu alanda ilerlemek. Sinema olsun diziler olsun halkın beğendiği ve arkasından iyi konuştuğu bir oyuncu olmayı planlıyorum. Hayatımı bu düzen üzerine kurdum.”

İş hayatına bakışı: Henüz oyunculuk kariyerinin başında olduğunu, önünde daha uzun ve zorlu bir yol olduğunu düşünerek hareket ediyor. “Şu an hayal ettiğim yerdeyim evet bu benim hayallerimden biriydi. Ancak önümde daha uzun bir yol var bunu biliyorum. İnsanın sevdiği işi yapması çok güzel. Benim katı kurallarım yoktur. Sadece dizi ya da sinema da olması ya da olmaması adına prensiplerim vardır. Sonuçta elimize bir senaryo geliyor ve rolümüz belli. Evet dediğimiz an itibariyle uymak zorundayız.”

Kariyer planı: Teklifler geldiğinde öncelikle senaryoya bakıyor. “Benim için senaryo çok önemli. Oynayacağınız rolü sevmelisiniz. Eğer sevmediğiniz bir rolü üstlenirseniz sorunlar yaşarsınız. Senaryo sizin dizide ki rotanızı belirliyor. Tiyatro, dizi ve sinema üçünü de yaptım. Gerek tiyatro gerekse sinema ve dizi benim hayatımda çok önemliler. Tiyatroya karşı ayrı bir ilgim ve sempatim var bunu inkar edemem ama sinema ve dizi olmazsa olmazımdır.  İş hayatında en büyük motive kaynağım, kendimim. Alacağım kararları ya da yaptığım çalışmaları kendi başıma düşünürüm ve sonuca varırım. Mutlu olacağıma inandığım ve çok istediğim bir şeyse kendimi direkt motive edebiliyorum. Tabii ki ailem ve arkadaşlarım da bana her zaman destek olurlar. Fikir alışverişi yaparız. Onları dinlerim. Özellikle ailem her kararımın arkasındadır.”

Gelecek Hayali: Ekranda izlerken çok beğendiği her işte olmayı, kaliteli işlere imza atmayı istiyor. Ayrıca birlikte rol almak istediği usta sanatçılar da var. “Sanırım bütün oyuncular sürekli ve kaliteli bir iş yapmak ister. Benim birlikte rol almak istediğim aktör Haluk Bilginer. Kendisinin ne kadar başarılı bir isim olduğunu hepimiz biliyoruz. Hem tiyatro sahnesinde, hem de ekranda kendini sürekli yenileyen, farklı rollerle karşımıza çıkan bir aktör. Öyle bir tecrübe ile karşılıklı rol almak, iyi ki oyuncuyum dedirtir. Gelecek hayalim, mesleğimi en iyi şekilde yapabilmek. Şu an bu yolda emin adımlarla ilerlediğimi düşünüyorum. Daha önümde yapacak çok iş var.”

Rol modeli: Örnek aldığı oyuncular, Demet Evgar ve Yıldız Kenter. “Ben en çok Demet Evgar’ın oyunculuğunu beğeniyorum. Onun dışında tiyatroda Yıldız Kenter benim hayal ettiğim bir kişi ve onu çok beğeniyorum. Onun dışında kendim olmaya ve kendi karakterimi ortaya koymaya çalışıyorum.

Neye tahammül edemez? Egosu yüksek insanlara tahammül edemiyor. “Ben her zaman kendim gibiyim. Samimiyet bence çok önemli. Tahammül edemediğim şey ego.”

Aleyna Solaker Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Modayı takip ediyor mu? Bir stil danışmanıyla çalışmıyor. Kıyafet seçimine kendisi karar veriyor. “Aslında hep siyah ağırlıklı giyinirim. Zaman zaman renk katmaya çalışıyorum.. Gardırobumun olmazsa olmaz parçası, tayt!  En sevdiğim.  Gece için farklı, gündüz için farklı modellerde taytlarım var. Onun dışında hiç uzun bir şeyim yoktur. Kışın bile kısa boğazlılarım var. Göbeği açık giymeyi seviyorum.. Bu da biraz takıntım oldu galiba.”

Evde ne yapar? Boş vakitlerinde evde puzzle yapmayı seviyor. “Puzzle evde eksik olmaz asla ve evdeyken hep müzik dinlerim.”

 TELEVİZYON DİZİLERİ   

2006- İşte Benim

2013-  Altındağlı / Cemre Altındağlı

2014- Beyaz Karanfil

2015/2018- Kırgın Çiçekler / Meral Kendir

2020- Hizmetçiler/ Çiçek Tuna

SİNEMA FİLMLERİ  

2020- Ahmet İki Gözüm / Ceylan

2018- Aşktroloji / Tuğba (TV Filmi)

2010- Dersimiz: Atatürk