Ana sayfa Sinema Alican Yücesoy’a ödül getiren Küçük Şeyler filmi 29 Kasım’da sinemalarda

Alican Yücesoy’a ödül getiren Küçük Şeyler filmi 29 Kasım’da sinemalarda

tarafından ker_def

Beyaz yakalıların yaşamdaki duruşlarını kariyerizm, bir ilişki, biraz aldırmazlık üzerinden mizahi bir dille beyaz perdeye taşıyan “Küçük Şeyler”, 29 Kasım’da sinemalarda! Yeni fragmanı yayınlanan film; maddi kaygılar nedeniyle hayatlarında yeni bir döneme giren, zaman zaman kendilerine dahi yabancılaşan Onur ve Bahar çiftine odaklanan bir beyaz yaka komedisi. Ödüllü yönetmen ve senarist Kıvanç Sezer’in ikinci uzun metraj filmi “Küçük Şeyler”in başrollerini Alican Yücesoy ve Başak Özcan paylaşıyor.

Festivallerde aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren “Küçük Şeyler”, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Festivalde ayrıca, filmin başrol oyuncularından Alican Yücesoy, filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alırken, filmin kurgusunu üstlenen Selda Taşkın ise, Cahide Sonku Ödülü’nün sahibi oldu.

“Küçük Şeyler” şimdi ise, 9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması finalistleri arasında yer alıyor.

“Küçük Şeyler”, modern Türkiye’nin yeni orta sınıf, beyaz yaka yaşantılarını, değişen mevsimler ve bölümlerde, hayatlarında yeni bir noktanın eşiğine gelen Onur ve Bahar çifti üzerinden kaçınılmaz kavgalarla, kabuslarla, absürt durumlarla, bedensel ve ruhsal değişimlerle anlatıyor. Film, ortak noktaları lüks bir site olan farklı karakterlerin hayatlarına odaklanan, işçi, müşteri ve müteahhiti konu alan bir üçlemenin ikinci filmi olarak izleyiciyle buluşuyor.

“Küçük Şeyler”de; Alican Yücesoy ve Başak Özcan’ın yanı sıra Bülent Emrah Parlak, Seda Türkmen, Müfit Kayacan, Nihal Koldaş, Ece Dizdar, Zeynep Dinsel ve Kubilay Tuncer gibi isimler de rol alıyor. Görüntü yönetmenliğini Hatip Karabudak’ın, sanat yönetmenliğini Alceste Wegner ve Reyhan Acar’ın yaptığı filmin uygulayıcı yapımcılığını Selim Güntürkün, yardımcı yönetmenliğini Emin Akpınar üstleniyor.

Asteros Film, Karaçelik Film ve Zebra Productions yapımı olan “Küçük Şeyler”in yapımcılığını Tolga Karaçelik, Kıvanç Sezer ve Kanat Doğramacı üstleniyor.

Dağıtımcılığını TME Films’in yaptığı “Küçük Şeyler”, 29 Kasım 2019’da sinemalarda!

Ödüller

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen “Küçük Şeyler”in başrol oyuncularından Alican Yücesoy, filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alırken, filmin kurgusunu üstlenen Selda Taşkın ise, Cahide Sonku Ödülü’nün sahibi oldu.

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görülen filmde Alican Yücesoy, Aytaç Arman En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü, Başak Özcan ise Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Dünya prömiyerini Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali 2019’da gerçekleştiren filmin başrol oyuncularından Alican Yücesoy, Herceg Novi – Montenegro Film Festivali’nde, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alarak filme ilk ödülünü kazandırmıştı.