Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Kayra Zabcı’nın oynayacağı Seferiye Hatun kimdir?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Kayra Zabcı’nın oynayacağı Seferiye Hatun kimdir?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarının sevilen dönem dizisi Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde büyük değişimler yaşanıyor! Fahriye Evcen’in diziden ayrılışının ardından yeni sezonda diziye iki isim katılacak. İlk olarak sevilen diziye Öykü Gürman’ın dahil olduğu öğrenilmişti. Yeni sezonda dikkatleri çekecek Seferiye Hatun rolünü oynayacak isim ise yapımcı Emre Konuk tarafından kısa bir süre önce paylaşıldı.

Barış Arduç’un Fahriye Evcen’in ayrılışının ardından başrolde tek kalması ile birlikte bu boşluğu kimin dolduracağı heyecanla bekleniyordu. Sonunda bu isim ortaya çıktı! Yapımcı Emre Konuk, kısa bir süre önce sosyal medya hesabından önce dizinin yeni sezon fragmanını yayınladı.

İkinci sezon tanıtımını “Müjdeleyip, nasip ettiğin fetihler bizim değil, senindir” sözüyle paylaşan Konuk, yakında Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin ekranlarda olacağının müjdesini verdi…

Kısa bir süre sonra da diziye yeni katılan ve 2. sezonda çok konuşulacak yeni karakter ve oyuncu açıklamasını da yine sosyal medya hesabından yaptı Emre Konuk. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile başlayan ve Büyük Selçuklu Devleti’nin hikayesine Barış Arduç’un hayat verdiği Sultan Alparslan’ın hikayesi ile devam eden dizide yeni bir dönem başlıyor!

Dizide hikayesiyle dikkatleri çekecek Seferiye Hatun’a Kayra Zabcı hayat verecek. Emre Konuk bu haberi sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı: “Sultan Alparslan’ın ölümsüz destanını anlattığımız dizimizin yeni sezon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Merakla beklenen Seferiye Hatun karakterini kılıcını kuşanıp gece gündüz rolü için çalışan #KayraZabcı canlandıracak.”

Tarihte hakkında pek fazla bilgi bulunmayan Seferiye Hatun, Tâceddîn Seferiyye ya da Seferiyye Hâtun olarak biliniyor. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin 2. sezonunda heyecanla izlenecek bu karakter için Kayra Zabcı çoktan çalışmaya başladı bile! Tarihi dizideki önemli bir karaktere hayat verecek olan Kayra Zabcı, yaz aylarını çalışarak geçiriyor.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Kayra Zabcı'nın oynayacağı Seferiye Hatun kimdir? 8

Büyük Selçuklu Devleti’nin 3. sultanı olan Melikşah’ın eşi Seferiye Hatun, aynı zamanda Sultan Tapar ve Sultan Ahmed Sencer’in de annesidir. Hayatıyla ilgili çok fazla bilgi olmasa da Cariye kökenli olduğu bilinmektedir. Ünlü İranlı şair Mu‘izzî, Taceddîn Hatun’a pek çok kaside yazdığı Divan’ında ondan dinin ve dünyanın tâcı manasında “tâc-ı dîn u dunyâ” lakabı ile yer vermektedir.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Kayra Zabcı'nın oynayacağı Seferiye Hatun kimdir? 9

Kayra Zabcı için ise Seferiye Hatun rolü, meslek hayatında çok özel bir yere sahip olacak! Dönem dizisiyle ismini daha çok duyuracak olan oyuncuyu hayranları bu kez bambaşka bir rolle izleyecek.

2006 yılından bu yana setlerde olan ve pek çok yapımda oynayan Zabcı, 2001 doğumlu. 5 yaşından itibaren oyunculuğa başlayan Kayra Zabcı, Gülperi dizisiyle dikkatleri çekmişti. Ardından Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde Yasemin olarak izlediğimiz oyuncu, son olarak da Zeytin Ağacı isimli Netflix dizisinde de rol aldı.