Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar, Kırmızı Oda’ya reyting çelmesi taktı! Ramo çok iyi iken Son Yaz yine hak ettiğini alamadı!

Arka Sokaklar, Kırmızı Oda’ya reyting çelmesi taktı! Ramo çok iyi iken Son Yaz yine hak ettiğini alamadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Diziler arasında en sert reyting yarışlarının yaşandığı günlerden birisi de Cuma akşamları oluyor. Her kanalda farklı ve iddialı projeler var. Ancak 15 sezondur Kanal D ekranında devam eden Arka Sokaklar’ın hala en iddialı yapımlardan birisi olması da incelenecek bir konu olarak ortada duruyor.

26 Şubat Cuma akşamı reytinglerde Arka Sokaklar totalde birinci sırada yer alarak adeta Kırmızı Oda’ya çelme taktı. tv8 dizisi hem AB hem de ABC1’de yine çok iyi reytingler elde ederek birincilik kürsününü kimseye kaptırmadı. Kanal D dizisinin zaman zaman yaptığı bu çıkışlar, bir anlamda Kırmızı Oda’nın totalde düşüş dönemlerine yansıyor. tv8 dizisi 8’li oranlarda ve küçük gerilemeler bile Arka Sokaklar’a birinciliği getiriyor.

Cuma akşamlarının en güçlü dizilerinden birisi de Ramo… Hem total hem de ABC1 gruplarında çok iyi olan Show TV dizisi, AB’de ise biraz düşük reyting elde ediyor. Dizi dün akşam ABC1’de günü 3. bitirdi. Total ve AB gruplarında ise 4. sırada kendisine yer buldu. Yine çok önemli bir başarı elde ettiğini hatırlatalım.

Fox TV ekranlarında yayınlanan Son Yaz dizisi ise bir türlü hak ettiği reytingleri bulamıyor. Çok yükseklerde olması gerekirken ortanın biraz üzerinde reytingler elde ediyor. Alperen Duymaz ve Ali Atay’ın muhteşem oyunculuk performansları sonrası AB grubunda 3. sırada yer alan Son Yaz, bu kategoride Kırmızı Oda’dan sonra en çok izlenen ikinci dizi konumunda. ABC1 grubunda ise dizi günü Kırmızı Oda, Ramo ve Arka Sokaklar’ın ardından 5. sırada tamamladı. Son Yaz’ın totalde ilk 10 içinde bile olmaması ise bir şanssızlık olarak dikkat çekiyor. Totalde 4’lü oranlardaki dizi, diğer iki kategoride 5’li oranlarda bulunuyor.

Cuma akşamları atv ekranındaki Akıncı ve TRT1’deki Payitaht Abdülhamid hiçbir kategoride ilk 10 yapım arasında yer alamadı. Star TV’nin yeni dizisi Seni Çok Bekledim ise sadece AB grubunda günü 8. sırada tamamladı. Bu üç dizinin diğer 4 diziye nazaran düşük oranlarda seyrettiğini ve yeterince ilgi göremediğini belirtelim.

İşte 26 Şubat Cuma günü reytinglerde ilk 10 program listesi:

İŞTE TOTAL’DE İLK 10 PROGRAM

Arka Sokaklar, Kırmızı Oda'ya reyting çelmesi taktı! Ramo çok iyi iken Son Yaz yine hak ettiğini alamadı! 8

Arka Sokaklar, Kırmızı Oda'ya reyting çelmesi taktı! Ramo çok iyi iken Son Yaz yine hak ettiğini alamadı! 9