Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar’ın Aylin komiseri Özlem Çınar’ın ‘izinsiz çekmeyin’ isyanının artık yasal bir dayanağı var!

Arka Sokaklar’ın Aylin komiseri Özlem Çınar’ın ‘izinsiz çekmeyin’ isyanının artık yasal bir dayanağı var!

tarafından ker_def

Kanal D ekranında izleyicilerle buluşmakta olan Arka Sokaklar dizisinin tanınan isimlerinden, Aylin komiseri canlandıran Özlem Çınar önceki gün sahilde erkek arkadaşı ile görüntülendi.

Milliyet Cadde’de yer alan haberde kendisinden izin alınmadan yapılan çekimden rahatsız olduğunu dile getiren Çınar, “İzin vermiyorum” diyerek de çıkıştı.

Aslında Özlem Çınar’ın bu isyanı Yargıtay’ın Kenan İmirzalıoğlu kararından sonra çok tartışılacak bir duruma işaret ediyor.

Yargıtay, 2012 yılında İmirzalıoğlu’nun teknede kız arkadaşı ile çekilen fotoğraflarının özel hayatın gizliliğine aykırı olduğu için mahkemeye taşımış, en son Yargıtay, kamu yararı bulunmayan bu konuda haberi yapanları ve kurumlarını tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Emsal niteliğindeki bu karar sonrasında Özlem Çınar’ın izin ‘vermiyorum, çekmeyin çıkışı’ yasal bir dayanağa da oturuyor.

Yargıtay; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve T.C. Anayasa Mahkemesi kararlarına atıfta bulunmuş, kamuoyunda tanınan kişiler de dahil olmak üzere herkesin özel hayatının korunması gerektiğine, yegane amacı kamuoyunda tanınmış bir kişinin özel hayatına ait detaylarla birtakım okuyucuların merak duygularını tatmin etmek olan fotoğraf ve makalelerin yayınlanmasının topluma menfaat sağlamayacağına, halkın tanınmış kişinin özel hayatında nasıl davrandığını bilme hususunda yasal menfaatinin olmadığına, böyle durumlarda basın ve ifade özgürlüğünden bahsedilemeyeceğine vurgu yapmıştı.

İşte bu karar sonrasında ünlü isimlerin özel hayatlarıyla ilgili magazin basınının dikkatli olması şart, yoksa ciddi tazminatlar birbiri ardına gelecektir.