Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk değil bu, cinayet! Doğduğun Ev Kaderindir’de Müjgan ve Burhan öldü ama kavga yeni başladı!

Aşk değil bu, cinayet! Doğduğun Ev Kaderindir’de Müjgan ve Burhan öldü ama kavga yeni başladı!

tarafından zk zk

TelevziyonGazetesi.com / Detay – Dün akşam 22. bölümü yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisi, izleyenleri adeta şoke eden bir bölüm finali yaptı. tv8’de yayınlanan dizide Müjgan’ın Erzurum’a gitmek için evden çıktığı sahnede, herkes bir şeylerin olacağını sezinlemişti. Adeta tek tek herkese veda eden, izleyenlere bile son bakışını atan Müjgan, otogarda otobüsünün hareketini beklerken Burhan tarafından vuruldu!

Zeynep Kumral’ın hayat verdiği Müjgan, her ne kadar Mehdi ve Zeynep aşkının önünde bir engel gibi dursa da aslında dizinin heyecan yaratan, kimi zaman saç baş yoldursa da toplumda pek çok karşılığı olan bir karakterdi.

İzleyicilerin sevmediği ama ölümüne de üzüldüğü Müjgan, yıllardır aşık olduğu adam tarafından vuruldu! Teoman Kumbaracıbaşı’nın oynadığı Burhan, yıllar sonra döndüğü mahallesinde eski aşkını buldu ama onun eceli olmaya gelmişti.

Müjgan, hala aşık olduğu Burhan’ı, ailesini arkasına almamak için yeniden terketti. Babası Mehdi, Müjgan ve Cemile’nin babasını öldürmüştü. Mehdi bu nedenle, babasının katili olan adamın oğlu ile ablasının ilişkisine sıcak bakmıyordu.

Aşk değil bu, cinayet! Doğduğun Ev Kaderindir'de Müjgan ve Burhan öldü ama kavga yeni başladı! 9

Burhan her şeyin sorumlusu olarak Mehdi’yi görüp önce onun dükkanını bastı ve hastanelik etti, daha sonra Müjgan’ı ve sonra da kendini vurdu. Olayların buraya geleceğini kimse tahmin edemezdi ama herkesi şaşkına uğratan bu sahnedeki bir ayrıntı, izleyenlerin eleştirilerine neden oldu.

Adeta sosyal medyada Doğduğun Ev Kaderindir dizisini topa tuttu izleyenler. Bunun nedeni de toplumda büyük hassasiyet oluşturan kadın cinayetleri meselesine ‘aşk, ölüm anında romantizm’ gibi kavramlarla verilmeye çalışılan o cinayet sahnesiydi.

Burhan’ın Müjgan’ı vurması ve sonra silahı kendi göğsüne dayayıp kurşunu çekmesinin ardından ikisi de yere düştü. Son nefeslerini verirken de birbirlerine aşkla bakıyorlardı. İşte izleyiciyi delirten de bu durum oldu!

İzleyiciler bu tarz sahnelerin normalmiş algısı yaratılarak sunulmasından dolayı çok rahatsızdı. Bir izleyicinin şu sözleri, aslında pek çok kişinin duygusuna da tercüman olacak cinsten:

“Bir kadının ölüm sahnesinin bile romantize ettiğinize inanamıyorum. Bu asla aşk değil. Bu canilik, cinayet ama aşk değil.”

Aşk değil bu, cinayet! Doğduğun Ev Kaderindir'de Müjgan ve Burhan öldü ama kavga yeni başladı! 10

Aşk değil bu, cinayet! Doğduğun Ev Kaderindir'de Müjgan ve Burhan öldü ama kavga yeni başladı! 11

Kadınların aşk ve sevda maskesi altına sığınıp öldürülmesine dikkat çeken izleyiciler, dizilerde bu konuların daha hassas biçimde işlenmesi gerektiği görüşünde. Eleştirilere neden olan o sahneyi aşağıda izleyebilirsiniz…