Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk-ı Memnu dizisi tekrarlarıyla resmen yaz dizilerini şaşkına çeviriyor!

Aşk-ı Memnu dizisi tekrarlarıyla resmen yaz dizilerini şaşkına çeviriyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Öyle bir dizi ki aradan geçen 12 yıl ve onlarca kez tekrarının yayınlanmasına karşılık hala heyecanla izleniyor! Ekranın unutulmaz dizilerinden birisi Aşk-ı Memnu! Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı isimli romanından uyarlanmaya başladığında, izleyiciye bambaşka bir dünya kurmuştu!

Türk televizyonlarının dizi tarihinde adeta çığır açan, yenilikler başlatan bir dizi olarak da Aşk-ı Memnu, bambaşka bir yerde duruyor! Tutku dolu yasak aşk hikayesi ile heyecanla izlenen Aşk-ı Memnu, ayrıca tüm oyuncuların birbirinden şık, adeta podyumda gibi her hafta bambaşka bir güzellikle izlediği bir dizi olması açısından da dikkat çekiyordu.

Stil danışmanları ile birlikte kostümler öylesine özenli hazırlanıyordu ki o güne kadar dizilerde bu tür bir durum çok fazla yaşanmamıştı. Zengin evlerin zengin kadınları olarak Beren Saat, Nur Fettahoğlu, Nebahat Çehre, Hazal Kaya gibi isimlerin yanı sıra erkek oyuncular Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem gibi isimler de şıklıkları ile göz dolduruyordu.

Modern bir dünyaya uyarlanan aşk hikayesi, Behlül ve Bihter’in sonu ölümle biten acı dolu dramatik yaşamları, izleyici tarafından büyük bir merakla izlenmişti. Milyonları ekran başına toplayan dizi, bir efsaneye dönüştü. Kanal D’de yayınlanan ve Ay Yapım imzasını taşıyan Aşk-ı Memnu, 12 yıldır pek çok kez tekrarlarıyla ekrana geldi.

Aşk-ı Memnu dizisi tekrarlarıyla resmen yaz dizilerini şaşkına çeviriyor! 8

Aradan geçen yılların ardından yeniden Kanal D’de bu yaz hafta içi her gün saat 16:15’te yayınlanmaya başladı. Ekranın en çok konuşulan yapımlarından birisi olan Aşk-ı Memnu, kaçıncı tekrarı olduğu bile bilinmeyen bir tekrar şeklinde şu sıralar ekrana geliyor.

Nasıl bir efsane olduğunu da adeta reytinglere damgasını yeniden vurarak gösteriyor Aşk-ı Memnu! Kanalların ardı ardına Haziran ayında ekrana getirmeye başladığı pek çok yaz dizisinden bile daha çok reyting alıyor ekranın efsanesi!

Aradan geçen onca yıla karşın dizinin, yepyeni hikayeler, ünlü isimler, bambaşka oyuncularla ekrana gelen ve kanalların aylardır süren hazırlıklarıyla yayınlanmaya başlayan dizilerin önüne geçmesi hayli manidar bir durum oluşturmakta!

Aşk-ı Memnu dizisi tekrarlarıyla resmen yaz dizilerini şaşkına çeviriyor! 9

Aşk-ı Memnu, yayınlandığı günlerde Total’de ilk 10’a girmekte zorlansa da AB ve ABC1 kategorilerinde ilk 10’da yer almayı başarıyor. Fakat kimi diziler, bu noktaya bile gelemiyor ve final kararları da kimi yaz dizileri için gelmeye başladı! Bu yaz kanallar da yaz dizilerinden pek memnun görünmüyor! Zira reytingleri o kadar düşük ki birinci sıraya yerleşen diziler bile, daha iyi bir yapım olmadığı için neredeyse ilk sıralarda! Aldıkları puanlarla sezonda ilk 10’a bile girmesi mümkün olmayan yapımlar ekranda şu aralar.

Aşk-ı Memnu’nun şu sıralar daha bir dikkatle izlenmesinde, Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat’in yıllar sonra yeniden bir film için bir araya gelmeleri de etken olabilir! İki oyuncu, şimdilerde OGM Pictures imzalı ve hikayesini Nuran Evren Şit’in yazdığı Netflix’te yayınlanacak bir film için çekimlere başladılar. Fakat hala akıllarda Aşk-ı Memnu’daki Bihter ve Behlül olarak kalmaya devam ediyorlar!