Ana sayfa Sosyal Medya At binmekten korkan Buğra Gülsoy, Uyanış Büyük Selçuklu’da dörtnala koşup, ok atıyor!

At binmekten korkan Buğra Gülsoy, Uyanış Büyük Selçuklu’da dörtnala koşup, ok atıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında pazartesi akşamlarını adeta parselleyen Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, milyonları ekran başına çekiyor. Dizinin başrol oyuncularından birisi de Buğra Gülsoy. Sultan Melikşah karakterine hayat veren oyuncu, başarılı performansı ile göz dolduruyor. Genelde romantik komedi dizileriyle akıllarda kalan Buğra Gülsoy için hem farklı hem de yeteneklerini sergileyebileceği bir yapım oldu.

Uyanış Büyük Selçuklu için oyuncular büyük bir eğitimden geçti. At binmeyi öğrendiler. Kılıç kullanmayı, ok atmayı başardılar… Buğra Gülsoy bir de itirafta bulundu. At binmekten korkan oyuncu, şimdi atıyla dörtnala koşup, üzerinde ok bile atabiliyor.

Hürriyet’ten Hakan Gence’ye konuşan Buğra Gülsoy, at korkusu ve geldiği nokta ile ilgili şöyle konuştu: “Hatta at binmekten korkuyordum. Adı ‘Bilginer’ olan bir atla çalışmaya başladık. Zamanla güzel bir iletişim kurduk. Onu her bindikten sonra yıkıyor, ahırına götürüyordum. Korkumu yenmemi sağladı. Birbirimize güvendik. Artık onunla hücum dörtnala koşup üzerinde kılıç, ok kullanıyorum.”

Büyük Selçuklu Devletinde Alparslan’ın oğlu Melikşah’ı oynamanın kendisine büyük gurur verdiğini anlatan oyuncu, karakterinin tarihi geçmişini de iyi biliyor.

At binmekten korkan Buğra Gülsoy, Uyanış Büyük Selçuklu'da dörtnala koşup, ok atıyor! 7

Gülsoy, “Melikşah, Büyük Selçuklu devletini en geniş sınırlarına ulaştırmakla kalmıyor. İlmi ve bilgisiyle en parlak dönemini yaşatıyor. Hem savaşçı hem çok naif olması ilgimi çekti” diye konuştu.