Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu’da rol almanın bir oyuncu için en zor yanı!

Uyanış Büyük Selçuklu’da rol almanın bir oyuncu için en zor yanı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamları izleyicilerle buluşmaya devam eden, reytingleriyle de bu sezonun en başarılı yapımlarından olan Uyanış Büyük Selçuklu, güçlü bir yapım ve büyük bir prodüksiyon. Çok önemli oyuncuların kadrosunda yer aldığı dizide, Büyük Selçuklu devleti dönemi anlatılıyor. Sultan Melikşah ile sınırlarının en geniş noktasına ulaşan devletin en ihtişamlı günlerinden derlenen bir hikaye izleyicilere sunuluyor.

Elbette ki, tarihi gerçekler üzerinden değil bunu sadece bir senaryo olarak, bir dizi olarak görmek ve bu mantık ile izlemek şart… Buğra Gülsoy da dizinin en önde gelen karakteri Sultan Melikşah’a hayat veriyor. Oyuncu adına Sultan Alparslan’ın oğlu Sultan Melikşah’a hayat vermek çok ilgi çekici oldu.

Hürriyet gazetesinden Hakan Gence’nin sorularını yanıtlayan Buğra Gülsoy, “Dönem işi çekmenin en zor yanı ne?” şeklindeki soruyu da yanıtlardı. Aslında birçok izleyici at binmenin, kılıç kullanmanın, ok atmanın zor olduğunu düşünebilir. Ancak bunlar öğrenilebilir veya geliştirilebilir konular. Asıl oyuncuları zorlayan şey ise çok farklı.

Buğra Gülsoy, dönem dizisinde kendisini en çok zorlayan şeyin doğaçlama yapamamak olduğunu belirtti.

Oyuncu, “Diyaloglar o döneme ait. Bu sebeple ezberlemeden sahneye çıkmak, doğaçlama katmak mümkün değil. En zorlayıcısı oydu” diye konuştu.

Buğra Gülsoy’un oğlu Cem, 1,5 yaşında. Oğluna verebileceği en büyük nasihat ise “Dürüst ol, hak yeme” şeklinde…. Doğallığa da çok önem veren ünlü oyuncu, hayatına dair üç önceliğinin ise; ailesi, dostları ve yeni bir şey üretmek olduğunu anlattı.