Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Atakan Hoşgören Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Atakan Hoşgören Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Atakan Hoşgören, 5 Ağustos 1999 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Atakan Hoşgören
Doğum Tarihi: 5 Ağustos 1999
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.84 m.
Kilosu: 79 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: 2 erkek 1 kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/atakanhgr/

Atakan Hoşgören Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  İstanbul’da doğdu büyüdü. Arnavut kökenlidir. 3 kardeşi var.  “Dört çocuklu bir ailenin en küçük çocuğuyum. Son çocuk olmanın birçok avantajını yaşadım. Abilerim ve ablam hep üzerime titrediler. Çok rahat bir çocuktum istediğim her şeyi yapabilmek, özgür hissetmemi sağladı.”

Çocukluk yılları: 5 yıl Beşiktaş’ın alt yapısında basketbol oynadı. “Ben okul yıllarımda çok rahat bir çocuktum ve her şeyin sonunu düşünürdüm. Yaramaz denemezdi ama çok sakin de değildim. Topluluklara karışırdım. Kavga etmenin bir sorunu çözemeyeceğini düşünürdüm fakat iş o raddeye geldiğinde ise kavgadan kaçmazdım. Basketbol oynamayı hep istedim ama bunun için geç kaldığımı biliyordum. Onun dışında çocukluğumdan beri hayalim hep uçmaktı, oyuncu olmasaydım büyük ihtimal kesinlikle pilot olurdum.”

Eğitim hayatı: Eğitimine Doğuş Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde devam etmektedir.

Hayatının dönüm noktası: Basketbol sırasında sakatlanması hayatının akışını değiştirdi. “Küçük yaşlarda basketbola başladım ve profesyonel olarak oynamaya devam ediyordum. Fakat talihsiz bir kaza sonucunda sakatlandım. İyileştiğimde annem beni moral olarak bir ajansa yazdırdı. Orada reklam çekimleriyle, set ve oyunculuk hayatım başlamış oldu. Sonrasında menajerim Emrah ile tanışıp artık tamamen bu işi yapmak istediğimi söyledim ve oyuncu olmak için ilk gerçek adımımı attım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2017 yılında, ‘Yıldızlar Şahidim ’dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? 4N1K İlk Aşk dizisinde canlandırdığı ‘Ali Tekelioğlu’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Aşka bakışı: “Bence gerçek aşk bir kere yaşanır. Asla unutamayacağınız anları bir kere yaşarsınız. Sonrasında belki onun gibi hissedebileceğinizi düşünürsünüz ama yaşadıklarınız sadece onun tekrarı olur. Tabi ki yine sevgiyi hissedebilirsiniz, fakat ben ilk aşkınız kadar etkili olacağını düşünmüyorum. İlişkilerde kız da erkek de birbirine bir şeyler katabilmeli. İlişkiler sadece aşktan ibaret değil. İnsanlar o ilişki sürecinde birbirinden bir şeyler öğrenebilmeli. Bu benim için çok önemli. Çünkü kendine bir şeyler katabildiğin sürece yaşın kaç olursa olsun büyüyorsun.”

Düşünce yapısı: Şöhreti hayatımdaki hedefler için bir araç olarak görüyor. “Daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefleyip insanlara yardımcı olabilmek, onların bilinçlenmesini sağlamak istiyorum. Böylelikle belki dünyayı daha iyi bir yer yaparız.”

Mutluluk kaynağı: Arkadaşları, ailesi ve yeğenleri sayesinde motive oluyor. “Ayrıca ilk sinema filmim olan 4N1K beni çok heyecanlandırmıştı. Bu filmde oynamayı çok istiyordum ve kabul edildiğimde gerçekten çok mutlu oldum.”

Atakan Hoşgören Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Deniz Coşkun / 4N1K

Hayata bakışı: Yaşamadığı için pişmanlık duyduğu bir şey yok. “Daha çok gencim ve önümde uzun yıllar var. O yüzden yaşamadığım bir şeyin pişmanlığını duymanın benim için erken olduğunu düşünüyorum.”

İş hayatına bakışı: : Oyunculuk mesleğinde duygular ve hayat farkındalığı ndan besleniyor. “Her geçen gün kendimin daha çok farkına varıyorum ve her gelen karakterin iç dünyasına girmeye çalışırken, o karakterin gözünden bakabilmek bana sürekli yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Oyunculuğun beni besleyen yönleri kesinlikle bunlar. Rol seçiminde asla oynamam dediğim bir karakter yok diyebilirim. Fakat her karakterin iç dünyasını hissetmeyebilirsiniz. Ve kendinizden bir parça o karaktere uymayabilir. O yüzden seçici davranıyorum. Ama spesifik olarak şunu oynamam diyemem.”

Kariyer planı: : Oyunculuk kariyeri boyunca olabildiğince çok karakteri canlandırmak istiyor. “Birbirinden farklı, içine girebileceğim karakterler olmasını istiyorum. Benim için bir karakteri hissedebilmek çok önemli o yüzden fazla seçici olabiliyorum.  Bu düşüncelerimden yola çıkarak, kendim için en iyisi olduğuna inandığım birçok karakteri canlandırabileceğimi umuyorum.”

Gelecek Hayali:  “Oyunculuk alanında eğitimimi almaya devam ediyorum. Bu alanındaki en yüksek hedefim Hollywood. Üniversiteye de devam ediyorum. Onun dışında elektrogitar ve dövüş sanatları gibi yeni şeyler öğrenmek istiyorum.”

Kadında çekicilik kriteri: Yeni biriyle tanıştığın da ilk dikkat ettiği özellik zeka. “Bunun dışında birlikte vakit geçirmek,  uzun, uzun sohbet edebilmek ve zamanı paylaşabilmek de çok önemli.  Belki biraz da saçını atkuyruğu yapması şık durabilir. Karşı cinsle oturup konuştuğumda zekasına ve ince detaylar vermesine çok önem veririm. Dış görünüş olarak ‘Böyle olmalı’ diyemem. Farklı bir tipleme zaten beni içine çeker ve onunla konuşmaya başlarım. Bir kızdan hoşlanıyorsam beklemem hemen açılırım.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2022- İçimizdeki Ateş / Ege

2021- Sana Söz / Umut

2021- Akıncı/ Murat

2018 4N1K İlk Aşk / Ali Tekelioglu

2017 – Yıldızlar Şahidim

SİNEMA FİLMLERİ

2021 – 4N1K Düğün / Ali Tekelioğlu

2018- 4N1K 2/ Ali Tekelioğlu