Ana sayfa Sosyal Medya Atiye dizisinde çekimler başladı ama Beren Saat’in kaygıları geçmedi!

Atiye dizisinde çekimler başladı ama Beren Saat’in kaygıları geçmedi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Beren Saat’in Ayşegül Doğan’a verdiği röportaj büyük ses getirdi. Youtube’da yayınlanan röportajda önemli konular hakkında mesajlarını paylaşan ünlü oyuncu, Atiye dizisinin 3. sezon çekimlerine de değindi. 3 aylık karantina döneminde bazı dizi setlerinin devam etmesini sert sözlerle eleştiren ünlü oyuncu, Haziran ayı ile başlayan normalleşme sürecinde Atiye dizisinin de çekimlerinin yapılacağını ifade etti. Bilindiği üzere Atiye 3. ve final sezonu için çekimlerin başladığı sosyal medyada yapılan paylaşım ile duyurulmuştu.

Önlemler alınarak sete çıkacaklarını hatırlatan Beren Saat, setlerde ortaya çıkan bazı çalışanların Covid-19 testinin pozitif çıkmasına değindi. Beren Saat, şöyle konuştu: “Yeniden başlıyor, bizim setimiz de başlıyor. Şimdi önlemlerle başlıyor. İlk başlayan setlerden bir kaç vaka haberi geldi.2 makyaj artistinde olduğuna dair bir sette, önce bir set durdu sonra yeniden başladı. Herkese testler yapılıyor. Klima kullanılmaması çok önemli. Karavan yerine, çadır kurulduğunu söyleyen setler var. Ekiplerin bu her set için böyle değil ama, ekiplere tulum yapıldığı, tulum giydikleri,maskesiz çalışılmıyor. Bir takım önlemler var. Ama herkes çalışmaya başladığında bir yandan da şu ana artışlar da var rakamlarda… Bakalım…”

Atiye dizisinde çekimler başladı ama Beren Saat'in kaygıları geçmedi! 7

Sosyal medya ve Netflix ile ilgili siyasette yapılan tartışmaların sorulması üzerine Beren Saat, yaşamın adalet mekanizmasının kendi içinde çalıştığını düşündüğünü ifade etti. Oyuncu, “Bütün kanalların yönetiminin artık özgürlükten uzaklaşmasıyla, ülkeye dünyanın lider platformlarından birisinin, Netflix’in girmesi eş zamanlı oldu. Tam nefes alacak yerimiz kalmadı dediğimiz anda; yepyeni bir sistem, daha dünyalı, lokal hikayelerimizi daha geniş bir coğrafyada anlatabiliriz” dedi.

Netflix’in lokal hikayeleri, lokal sanatçılarla anlatma stratejisinin yanı sıra birçok yeni bilgi de öğrettiğini anlatan Beren Saat, bunu Atiye dizisinde yaşadığını belirtti. Oyuncu, “Atiye ekibinde çalışan bir sürü arkadaşımın, ‘biz bu sette çok şey öğrendik’ dediği de bir yapı aslında. Netflix’in her yerdeki varlığı çok kıymetli” dedi.

Oyuncu, sektör içindeki kadınların kendilerine yönelik tacizleri anlatabilmelerinin de Netflix gibi özgür platformların varlığına bağlı olduğunu belirtti ve Türkiye’de de bu tür tacizleri anlatabilme noktasında Netflix’in büyük önem taşıdığını belirtti.

Netflix’in Türkiye’ye büyük önem verdiğini ve Atiye dizisiyle birlikte abone sayısının da hızla arttığını belirten Beren Saat, diğer dijital platformların da bu deneyim sonrası Türkiye’ye gelmek istediğine değindi.

Beren Saat, Netflix’i bir sosyal platform gibi bir torbanın içine atma tavrını anlayamadığını belirtti. Sosyal medya için Meclis’teki düzenleme çalışmalarına Netflix’in katılmasına anlam veremediğinin altını çizdi.

Röportajın tamamını videodan izleyebilirsiniz.