Ana sayfa Sosyal Medya Atiye dizisinde derinlik yok, peki ya oyunculuk?

Atiye dizisinde derinlik yok, peki ya oyunculuk?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’in orijinal Türk dizileri arasında bulunan Atiye, hem başrol oyuncuları hem de hikayesi ile büyük dikkat çekti. Anadolu’nun hazinelerinin Netflix tarafından tüm dünyaya yayılıyor olmasının büyük önemi ortada. Ancak dizinin ne kadar başarılı olduğu da sorgulanıyor…

Beren Saat, Mehmet Günsür, Melisa Şenolsun ve Metin Akdülger’in başrollerinde yer aldığı Atiye dizisinin ilk sezonu 2019 yılının Aralık ayında yayınlandı ve tüm dünyada ilgi gördü.Eylül ayı itibariyle de Atiye’nin ikinci sezonu yayınlandı. İlginin devam ettiğini söyleyebiliriz.

Atiye dizisinin 3. sezon çekimleri de yapılıyor ve bu final sezonu olacak. Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu ise dizide bir derinlik olmadığını düşünüyor. Sina Koloğlu, yaptığı yorumda oyunculuk performanslarını da oyunculara sormak gerektiğini belirterek bir göndermede bulundu.

İşte Milliyet Cadde’de Sina Koloğlu’nun Atiye dizisiyle ilgili eleştirileri:

“Dizimiz nasıl?” sorusu için bir sahne dikkatimi çekti. Öner Hoca (Cezmi Baskın) öğrencilerle bahçede; “Çocuklar, bu topraklar binlerce yıldır savaşlara, kaoslara, medeniyetlere tanıklık etmiş… Bunun sebebi de bu bölgede dünyanın en büyük manyetik alanının bulunması. Hamile kadın ölümlerini bu perspektiften görmek lazım…”

‘Atiye’ de işte bu sarmalın içindeki çözümdür. Fazla da ayrıntıya gerek yok, hoca durumu ortaya koydu. Şaman kültürü, Anadolu’daki şifacılar, Şahmeran hikayesi, Sirius Yıldızı, bunlar bizim ‘bilim kurgu’ sahnesine sunacağımız zenginlikler. Bu dizi, “Ben ilk oldum, hepsini de verdim” diyerek bir paket sunuyor. Derinlik yok. Oyunculuk, onu oyunculara sormak lazım “Siz nasıl buluyorsunuz?” Mehmet şefin dediği gibi, “Yemekte tuz var mı?”

Tüm bunlara karşın Beren Saat merakı, diziyi hâlâ izlenen ve alaka görenler arasında göstermeye yetiyor. “Bakalım ne olacak?” dedirtmeye devam ediyor. Siz hani bu kadar zengin bir Anadolu’dan daha görkemli bir iş bekliyorsunuz sorun bu. Keşfedilmeye bekleyen 1 milyon höyük var Anadolu’da, öyle dipsiz bir kuyu.”