Ana sayfa Dizi Haberleri Ay Yapım’ın Arap uyarlaması dizisine izleyici başrolleri seçti bile! Yeniden partner olurlarsa şaşırmayın!

Ay Yapım’ın Arap uyarlaması dizisine izleyici başrolleri seçti bile! Yeniden partner olurlarsa şaşırmayın!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sezon sonuna yaklaşırken yaz dizilerinin çoğu daha netleşmeden Eylül sezonu için çekilecek diziler birer birer konuşulmaya başlandı! Pek çok yapım şirketi ve kanal, son derece iddialı isimler, hikayelerle yine bir o kadar iddialı yapımları Eylül sezonunda ekrana getirmek için çoktan hazırlıklara başlamış durumda!

Her sezon başında adeta dizi bombardımanına tutulan izleyici, Eylül ayında yine hemen hepsi ünlü isimler ve güçlü hikayelerle gelmekte olan diziler için ekran başına geçecek. Şimdiden gelen yeni dizi hazırlıkları arasına, Ay Yapım’ın farklı bir uyarlaması daha girdi.

Dikkat çeken durum ise dizinin bir Arap uyarlaması olacak olması! Ay Yapım’ın hazırlıklarını sürdürdüğü proje ile ilgili detaylar gündeme gelmeye başladı. Heyecan yaşatan bu gelişme ile Lübnan yapımı bir dizinin Türk televizyonlarına uyarlanacak olması sosyal medyayı da hareketlendirdi.

Pek çok başarılı yapıma imza atan bir şirket olarak Ay Yapım, yine iddialı bir projenin peşinde! Eylül ayında ekrana gelmesi beklenen dizinin, Lübnan yapımı Al Hayba isimli bir dizi olduğu ve Türkiye’ye uyarlanacağı öğrenildi. İlginç bir hikayeye sahip olan dizinin Lübnan-Suriye sınırındaki küçük bir köyde geçtiği ifade ediliyor.

Orijinal dizi Al Hayba, beş sezon ve 120 bölümden oluşan bir yapım. Dizinin hikayesi, Lübnan ve Suriye arasındaki tüm kaçakçılık yollarını kontrol eden Şeyh Al Jabal ailesi etrafında gelişiyor. Ailenin, Hayba köyündeki başka bir güçlü aile olan Saeed aşireti ile devam eden tarihi bir kan davası vardır. İki aile, iç çekişmelerle birlikte sürekli birbirleriyle mücadele etmektedir. Hiç bitmeyen kan davası ve asla iyileşmeyen yaralarla, bu aile bu kanunsuz köyde nasıl hayatta kalacaktır.

Ay Yapım'ın Arap uyarlaması dizisine izleyici başrolleri seçti bile! Yeniden partner olurlarsa şaşırmayın! 18

Aslında bu dizinin uyarlaması, Türkiye adına da bir ilk olacak. İlk kez bir Arap dizisinin uyarlanması söz konusu. Bu durum, sektörde de heyecan yaşatan bir gelişme. Genelde Ortadoğu’ya dizi ihraç eden bir ülke olarak, bir Arap dizisinin uyarlamasının yapılması, ilginç bir durum oluşturmakta.

Bu arada diziyle ilgili detaylar ortaya çıktıkça sosyal medyada da ilginç bir gelişme yaşanıyor. Dizinin başrolleri henüz belli değil ya da açıklanmadı. Fakat izleyiciler çoktan gönüllerindeki isimleri açıkladılar bile!

Yıllar önce ilk kez Kara Para Aşk dizisinde partner olan ve ardından Sefirin Kızı dizisinde tekrar buluşan Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek, Arap uyarlaması dizinin başrolleri olarak izleyici tarafından şiddetle istenen kişiler oldular.

2014 yılında ATV ekranlarında yayınlanan Kara Para Aşk dizisi, 54 bölüm sürmüş ve Temmuz 2015’te final yapmıştı. Bu dizinin yapımcılığını da yine Ay Yapım üstlenmişti. Senaryosunu Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat yazıyordu. Yönetmenliğini de Ahmet Katıksız üstlenmişti. Ekranın unutulmazları arasına giren bir yapım olmuştu Kara Para Aşk. Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün de fenomen ekran çifti olarak hatıralarda kaldılar o günden beri…

İkilinin ekran performansını, partnerliklerini çok beğenen izleyiciler, Büyüküstün ve Akyürek’i bu dizide birlikte görmek istiyorlar. Hatta bir başka değerlendirme ile oyuncuların fiziksel görünümlerinin de Ortadoğulu karakterleri oynamaya uygun olduğu inancı hakim…

Yapımcı bu sesi duyar mı, iki başarılı oyuncu, yeniden partner olur mu bilinmez ancak izleyici başrolleri çoktan gönlünde seçmiş durumda! Bakalım bu iddialı projenin başrolleri kimler olacak? İzleyip göreceğiz…